home NOVOSTI, Simpozij, TOP NOVOSTI 4. Hrvatski kongres o hipertenziji

4. Hrvatski kongres o hipertenziji

[box type=”shadow”]

Dragi i poštovani,

vrijeme kongresa se približava i javljamo nekoliko novosti.

  1. S velikim zadovoljstvom javljamo da je službeni pokrovitelj kongresa i simpozija Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti što je dodatna potvrda kako je kvaliteta oba događaja prepoznata od krovne intelektualne ustanove u Hrvatskoj.
  2. Premda je pristigao zamjetan broj sažetaka, način organiziranja kongresa omogućuje nam da produljimo rok za prijavu sažetaka. Novi rok za prijavi sažetaka je 13.2.2017.
  3. Program i satnica su gotovo posve završeni i možete ga vidjeti na poveznici. Uz moguće manje izmjene dodat ćemo još odabrane prezentacije izvornih znanstvenih radova.

[/box]

Hrvatska liječnička komora dodijelila je

  • za aktivno sudjelovanje u Poreču 15 bodova
  • za aktivno sudjelovanje u Dubrovniku 15 bodova
  • za pasivno sudjelovanje u Poreču 10 bodova
  • za pasivno sudjelovanje u Dubrovniku 11 bodova

 

hdh

Poštovane kolegice i kolege,

osobita mi je čast i zadovoljstvo pozvati Vas na 4. Hrvatski kongres o hipertenziji i simpozij medicinskih sestara i tehničara u hipertenziji koji će biti održani od 30.3. do 1.4.2017. godine u Poreču, jednom od kamenčića mozaika naše povijesti i kulture. Pored toga što smo željeli organizirati kongres u ovom dijelu domovine gdje još nismo bili, ovaj grad odabrali smo i zbog simbolike koja čuvenu baziliku i mozaik dodiruje s našom strukom. Mozaik se povezuje sa složenosti, strukturiranosti, s mnoštvom koje čini jedinstvo i sklad. On je sagrađen sitnim elementima koji jednakovrijedno pridonose ljepoti cjeline. Vjerujem da je svima Vama koji se na bilo koji način susrećete s hipertenzijom, danas nepobitno glavnim krvnikom ljudskoga roda, ova poveznica posve jasna. Na ovom kongresu, kao i na svim stručnim sastancima koje organizira Hrvatsko društvo za hipertenziju, problemu hipertenzije pristupit ćemo sveobuhvatno, iz raznih uglova, prikazat ćemo ono što je novo, raspraviti ono što danas diže buru ili ostavlja dvojbe.

Program kongresa i prva obavijest

Nastojat ćemo biti praktični i pragmatični tako da ono što usvojite tijekom tih par dana što jednostavnije i što ranije možete pretočiti u realan život. Osim plenarnih predavanja i prikaza rezultata Vaših vlastitih istraživanja bit će održano par okruglih stolova, a svaki dan bit će organizirano nekoliko radionica. Dio vremena bit će posvećen prikazima kliničkih slučajeva pa Vas naročito ovdje pozivam da pošaljete zanimljivosti iz svoje kliničke prakse koje želite raspraviti ili prikazati. U jednom dijelu kongresa upoznat ćemo Vas s aktivnostima Hrvatskoga društva za hipertenziju kako biste se možda mogli i Vi aktivno uključiti. Prikazat ćemo i dvije novosti – prvu originalnu hrvatsku aplikaciju za nove mobilne uređaje koju je naše društvo razvilo s tvrtkom Ericsson, te praktične smjernice za dijagnostiku hipertoničara. Mjesec dana nakon kongresa, u suradnji s Menarini Foundation organiziramo velik međunarodni simpozij u Dubrovniku „Age and gender factors in hypertension“ gdje će kao predavači sudjelovati vrhunski svjetski i domaći stručnjaci, a Vi kao sudionik našeg nacionalnog kongresa imate prioritet pri registraciji koja će za vas biti bez dodatne kotizacije. Detalje o programu možete naći na našoj web stranici.

Kao i uvijek, tako se i ovaj put radujem novom susretu

Srdačan pozdrav,

prof.dr.sc. Bojan Jelaković
predsjednik Hrvatskoga društva za hipertenziju

[box] Dodatne informacije: Dr. Ana Jelaković , E-mail:tajnik@hdh.hr bacc.med.techn. Mirjana Mihalić E-mail: mirjanamihalic5@gmail.com Tel:23-88-271; 23-88-592; fax: 23-67-468

TEHNIČKI ORGANIZATOR : SPEKTAR PUTOVANJA d.o.o, Hebrangova 34, Zagreb, Tel: 4862 605, Fax: 4862 622 E-mail: ana.hadjic@spektar-holidays.hr www.hdh.hr www.HDHkongres2017.org www.facebook.com/hdh.hr[/box]

One thought on “4. Hrvatski kongres o hipertenziji

Comments are closed.