home HZZO, NOVOSTI, reagiranja, TOP NOVOSTI Osvrt na nacrt ugovora

Osvrt na nacrt ugovora

[box] Zagreb, 09. veljače 2017. godine[/box]

HZZO – DIREKCIJA
Margaretska 3
10000 ZAGREB

Predmet: primjedbe na predloženi nacrt Odluke o osnovama za sklapanje ugovora o provođenju zdravstvene zaštite iz obveznog zdravstvenog osiguranja Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje (u daljnjem tekstu: Odluke o osnovama)

priopcenje-kohom-icon

Na web stranici Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje (HZZO) 25.01.17.g. postavljen je Nacrt izmjena Odluke o osnovama za sklapanje ugovora o provođenju zdravstvene zaštite iz obveznog zdravstvenog osiguranja te je zainteresirana javnost „pozvana“ da iznese svoje primjedbe.

O tome koliko zdravstvena administracija drži do onih kojih se te izmjene tiču govori i činjenica kako isti uopće nisu znali da se planiraju ikakve izmjene, niti ih je itko obavijestio o tome. Naučeni da prema zdravstvenoj administraciji budemo budni dan i noć te očekujemo sve najgore, slučajno smo naišli na taj Nacrt i „poziv“ da se iznesu primjedbe.

No, ni tu nije kraj neuvažavanju liječnika PZZ-a jer internetom kruže dvije varijante Nacrta pa se postavlja pitanje koja je verzija prava i je li to učinjeno namjerno kako „ugovorni partneri“ ne bi znali na koju točno verziju trebaju dati primjedbe. Čitajući obje verzije već na prvi pogled uočava se da su mnoge odredbe nacrta izmjena kontradiktorne i neprovedive. Sve to zorno pokazuje koliko je HZZO u kaosu. A taj kaos prenosi na čitav zdravstveni sustav, umjesto da upravo HZZO bude ustanova koja će uvoditi red u sustav.

Očitujemo se kako slijedi: Osvrt na nacrt prijedloga – puni tekst

One thought on “Osvrt na nacrt ugovora

Comments are closed.