Osvrt

Sve se češće susrećemo s upitima i ponudama poput ovog na koji zadnjih dana nailazimo. Radi se o tvrtci Incor d.o.o., a njihov oglas, ukoliko već niste, možete pogledati na poveznici.

Oglas smo, zbog brojnog interesa naših kolega objavili na svom Facebook profilu i na našoj web stranici. Razvidno je da se naši stručnjaci mogu vrlo jednostavno upustiti u potragu za poslom u inozemstvu i prije nego su dobili specijalizaciju u domovini. Sve jasno piše! Naše mlade snage su tražene i prije nego diplomiraju. I ne trebaju gotovo ništa učiniti. Trebaju samo napisati da žele. Koji je razlog da mi ne želimo učiti iz iskustava i stanja u zapadnoj Europi. Istoj Europi kojoj mnogi zbog naše tužne svakodnevice teže.

Zar mi ne možemo biti poučeni njihovim iskustvom, hvatajući zadnji čas u kojem moramo djelovati. Mi moramo pokrenuti promjene i odmah bez odgode početi s donošenjem mjera za ostanak liječnika u Hrvatskoj. Zašto tako skupo školujemo mlade i tako ih jednostavno puštamo da odu. Iz koje ćemo mi države uvoziti radnu snagu? Pa i ti, na koje mahom gledamo s visoka, će nas preskočiti na svom putu u zemlje, koje svoje zdravstvene sustave shvaćaju vrlo ozbiljno i tako im pristupaju!

Nama u KoHOM-u nije interesantno gledati prekriženih ruku kako naši kolege i naša djeca odlaze. Mi se borimo da svi imamo kvalitetnu i dostupnu zdravstvenu zaštitu. Pozivamo institucije da se prihvate posla. Što se čeka? Donesite Zakon o zdravstvenoj zaštiti! Učinite prve promjene i pokrenite se! Zajedno možemo izgraditi sustav zadovoljnih profesionalaca i naših pacijenata.

IO KoHOMa

 

SPECIJALISTI OBITELJSKE MEDICINE

U suradnji s Ministarstvom zdravstva u Kraljevini Švedskoj raspisan je natječaj za 18 specijalista obiteljske medicine koji su zainteresirani za nastavkom karijere u Švedskoj.

Kroz cijeli proces organiziran je posjet za vas i vašu obitelj gradovima i bolnicama u Švedskoj. Nakon što pronađete grad koji vam odgovara i potpišete ugovor o radu, organiziran je tečaj švedskog jezika za vas i obitelj u Hrvatskoj u periodu od 5-6 mjeseci, a za koje vrijeme vam pronalazimo kuću/stan prema vašim preferencijama, dogovaramo škole i vrtiće djeci, mogućnosti zaposlenja za supružnika, organiziramo preseljenje vaših stvari, rješavamo vam svu papirologiju i sve ostalo tijekom samog procesa.

Svi koji su zainteresirani saznati malo više mogu nam se obratiti na mail info@incor.hr ili ostaviti upit na web stranici http://incor.hr/zaposljavanje/lireco/