home NOVOSTI, RADIONICE Radionica “Uvod u dijagnostički UZV”

Radionica “Uvod u dijagnostički UZV”

20. studenog 2010. održana je najavljena radionica u Hotelu Antunović u organizaciji KoHOM-a i tvrtki MIDES i BTL d.o.o. Radionica je bila planirana za 30 polaznika. Predavanja Dr. Paušek, Dr. Lazić i Dr. Balint u potpunosti su ispunila očekivanja. Radionica je objedinila teoriju, osnove dijagnostičkog utrazvuka, osnove praktičnog rada. Također su vrlo iscrpno prikazana iskustva liječnika predavača pomogla da se koncept rada s dijagnostičkim ultrazvukom približi gostima.

Tvrtka MIDES Zagreb d.o.o. je nakon pauze približila opcije nabave ultrazvuka. Mnogi polazniciradionice su kasnije izjavili kako je većini bilo iznenađujuće koliko su uvjeti nabave i cijene uređaja danas povoljniji te kako leasing opcije uvelike omogućuju i olakšavaju nabavu.  S komericijalnog aspekta, predavanje je bilo pun pogodak.

Predavanje na kraju je vodila gđa Planinac, MBA, vlasnica tvrtke MAKAL koja. Predavanje se bavilo komunikacijskim vještinama, radu s ljudima i vrlo je jasno opisalo poziciju liječnika obiteljske medicine u sustavu zdravstva. Također je prikazan model edukacije koji je vrlo jasan i kvalitetno vođen koji tvrtka MAKAL organizira za liječnike. Radi se ekstenzivnom treningu koji u suradnji s KoHOM-om donosi boljitak liječnicima. Također je izveden igrokaz u kojem se demonstrirala relacija HZZO – liječnika – medicinske sestre – pacijenta.

Nakon teoretskog rada počeo je rad na dijagnostičkom ultrazvuku. Liječnici su mogli, uz stručno vodstvo dr. Lazića i dr. Paušeka pratiti, raditi ultrazvučno snimanje i biti u ulozi pacijenta. Praktični dio je trajao više od 90 minuta na dva ultrazvuka tako da se svatko mogao pozabaviti radom i postaviti pitanja.

Naravno svatko je mogao postavljati pitanja oko zanimljivih ponuda i tehničkih pojedinosti rada s EKG, Spiro i uređajima za fizikalnu terapiju jer se BTL d.o.o. kao su-organizator našao pri ruci liječnicima.

Radionica je završila uvijek kvalitetnim ručkom u restoranu hotela Antunović gdje su svi bili uzbuđeni i radosni jer su ipak dobili zanimljive odgovore i ideje za budući rad.

Radionica je bodovana od strane HLK.

———————————————————

Napomena:

BTL d.o.o. je snimao radionicu u potpunosti. Ukoliko želite DVD radionice nazovite 01.2911.052 i zatražite svoju kopiju filma.