home NOVOSTI In memoriam – Dženana Kružić Nannou

In memoriam – Dženana Kružić Nannou

Dženana Kružić Nannou napustila nas je tiho u noći 5. – 6. studenog 2021. godine.

Otišla je tiho kako je i živjela, ostavivši neizbrisiv trag u srcima svih koji su je poznavali i voljeli.

Obiteljska medicina izgubila je izvrsnu liječnicu, specijalisticu obiteljske medicine, a Koordinacija hrvatske obiteljske medicine ustrajnog borca za poziciju obiteljske medicine, za struku.

Bila je članicom KoHOM-a od samog osnutka udruge, ponosna kada smo i malim koracima napredovali i još upornija u ostvarivanju ciljeva kada smo usporavani i zaustavljani.

Tome je doprinio i njezin dinamični životni put: rođena u Damasku u Siriji, djetinjstvo i mladost provela je u Beirutu, a potom se odlučila za studij medicine u Rijeci.

Radeći u obiteljskoj medicini u Buzetu, Istarski domovi zdravlja, prvo kao zakupac, potom koncesionar i naposljetku privatnik bila je svjedokom svih prepreka koje sustav nameće, hrabro se borila usprkos bolesti, sve za dobrobit svojih pacijenata.

Ljubav prema obiteljskoj medicini dokazivala je stalnom edukacijom i ambicijom za učenjem i napredovanjem. Educirala se u radu dijagnostičkog ultrazvuka i bila jedina koja je tu uslugu pružala stanovnicima Buzeta do osnutka radiologije u Ispostavi Buzet, Istarskih domova zdravlja.

Bila je vrstan akupunkturolog  educiravši se u Hrvatskoj, a potom i Francuskoj.

Izuzetan intelektualac i poliglot, divan Prijatelj, Kolega i Čovjek.

Ostavila si, draga Đeni, nenadoknadivu prazninu u srcima svih koji su te poznavali, poštovali  i voljeli.

Počivala u miru.