home RADIONICE Radionica u Splitu – osvrt

Radionica u Splitu – osvrt

Dragi svi!

Nakon svih teških događanja koje zadnjih dana opterećuju kolege širom Lijepe naše, želim vam svima, barem nakratko, vratiti tračak veselja i pozitivne energije koja se ove subote osjećala u Splitu.

U organizaciji KoHOM-a, a u suradnji sa BTL-om, Makal-om i Belupom, prisustvovalo je 30-ak liječnika obiteljske medicine radionici o hipertenziji, koriątenju aparata za mjerenje KMAT-a (zapamtite ovo – Kontinuirano Mjerenje Arterijskog Tlaka) i učenju pravilne komunikacije sa pacijentima, ali i medijima.

Kolega Goran Lazić nam je na pristupačan, jasan i duhovit način, pokazao što ima novo u dijagnosticiranju art. tlaka, kako se postavlja, programira i na kraju očitava aparat za mjerenje 24-h RR-a. Uz teoretski imali smo i praktični dio.

Kolegica Davorka Vrdoljak nam je u kratkom izlaganju obnovila znanje kako najbolje liječiti hipertenziju.

G-đa Ehlimana Planinac, stručnjakinja za komunikacije, nakon kraćeg teoretskog izlaganja podijelila nas je u grupe gdje smo glumili pacijente koji ne slušaju svoje doktore, vježbali komunikaciju sa pacijentima, ponašanje pred novinarima i snimanje kamerama – i sve to u uz dosta smijeha i zabave.

Zahvaljujem svim predavačima, sponzorima, kolegama koji su došli na ovu radionicu. Osobito nam je bilo drago ąto nam se pridružio i naą predsjednik Mario Malnar. Hvala mu ąto je naąao vremena da dođe u Split.

Nama je ova subota proąla u lijepom druženju i pozitivnoj energiji koja će nam olakšati slijedeće radne dane.

Slijede ista predavanja u Rijeci, Osijeku i Zagrebu – te vas pozivam da se družite što više, te da jedni drugima budete oslonac i snaga za budućnost. Zajedno smo jači, i ne zaboravite “kad se male ruke slože, sve se može”.

Sve vas pozdravljam, Vikica

Discover more from KoHOM

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading