O pet zvjezdica

1) naručivanje pacijenata u ordinaciji –civilizacijski domet, negdje bolji i za našu vremensku organiziranost, a ne samo za pacijente-zašto ne? NE MOŽE IĆI U ZVJEZDICE – jer nekome ne odgovara radi ruralne sredine i jedamput dnevno mogućeg prijevoza pacijenata. Hoće li za raspored autobusa u selu biti kažnjen liječnik?

Praktične negativnosti – više telefonskih poziva; uz stotinu već postojećih poziva za E lijekove, a uskoro i za E upućivanje!!!

2) E naručivanje – samo za ono što sami indiciramo… Ni klik više za bilo koga. NI JEDAN JEDINI KLIK VIŠKA…. Sve što indicira bilo tko u sustavu – klika sam, piše sam ,upućuje sam, uzima FedEx, što god……. Mi smo visokoobrazovani stručnjaci – mi nismo šalterski službenici (bez uvrede istima)…. DAJTE NAM NAŠE VRIJEME ZA PACIJENTA !!!

3) vađenje krvi – NE PRISILNO…. Tamo gdje je to STVARNA potreba – udaljenost od laboratorija…. Cijena u Škotskoj za vađenje krvi je 40 eura…. U HRV je 10 kuna… Ako bude 40 eura uzeti ćemo posebne djelatnike da to rade dok mi obavljamo SVOJ POSAO…. Ako to zdravstvena administracija TOLIKO ŽELI ??? (razlog?) – neka to TOLIKO i PLATI…

Vaditi krv uz vrata biokemijskog laboratorija i trošiti vrijeme za pregledavanje pacijenata na račun vađenja krvi uz trostruke svjetske standarde zbrinjavanja osiguranika – JE ZLOČIN prema nama i pacijentima.

Negativnosti – uz TROŠENJE vremena za osnovnu djelatnost,krv se može izvaditi samo ujutro,što je maksimalno tri dana u tjednu.Tri dana je nemoguće glumiti laboratorij, jer IMAMO SVOGA POSLA i nastati će liste čekanja ZA PREGLEDE i kod nas.Pacijent umjesto mogućnosti svakodnevnog vađenja krvi u laboratoriju uz stručnog,spretnog laboranta dobiva priliku vaditi krv jedamput tjedno uz priučenu medicinsku sestru. Rezultat su liste čekanja i za vađenje krvi.

Barem 50 % indikacije za laboratorij (kod mene najmanje 70 %) je PONOVO od strane SKZZ-a – uglavnom neracionalno. Drugi nam troše resurse (broj upućivanja u lab. nam je također ograničen) i vrijeme. Pametnome dosta.

4) mikrobiološki uzorci i dostava. KAKVA DOSTAVA?

5) savjetovanje obitelji – otkrivanje tople vode ??? Pa zovemo se obiteljski liječnici i savjetujemo obitelji od otvaranja do zatvaranja vrata ordinacije …

HIPOKRIZIJA 

Za 1 % glavarine (nove glavarine iz novog ugovora) koliko nosi jedna zvjezdica slijedi cc 80 kuna…. 400 kuna mjesečno za HILTON u TEMELJNOM dijelu zdravstvene zaštite, ni za četiri felge nemamo… Zabogamiloga ,UNBELIVEBLE…. licemjerje…. do neba…. Ida

PONOSIM SE MANJKOM ZVJEZDICA I NOVACA – IMAM ONO NAJDRAGOCJENIJE -VRIJEME ZA PACIJENTA !!!

Discover more from KoHOM

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading