home obavijesti, predavanja 50. godišnjica kardiokirurgije u Hrvatskoj – pozivnica

50. godišnjica kardiokirurgije u Hrvatskoj – pozivnica

50-godina-kardiokirurgije-bannerPrije punih pedeset godina u Vjesniku je izašao članak pod nazivom ‘’Srce u mašini’’. Ispod podnaslova ‘’Mjeseci pripreme’’ i ‘’Strogo povjerljivo’’ nalazio se opis danas rutinske operacije koja je postala dio svakodnevne medicine. U proteklih pedeset godina malena struka kardijalna kirurgija proširila se sa Kirurške klinike Medicinskog fakulteta u Zagrebu na još pet ustanova koje svojim radom stoje uz bok svjetske medicine.

S obzirom da su veliki svjetski centri ne tako davno proslavili svoju pedesetu godišnjicu postojanja, velika nam je čast pozvati vas na obljetnicu pedeset godina postojanja kardijalne kirurgije u Hrvatskoj koja će se održati 13. lipnja 2014. godine u hotelu Westin pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske prof.dr.sc. Ive Josipovića i Ministarstva zdravlja.

Tijekom proslave uzvanicima će se obratiti i održati predavanje znameniti profesor Hans Georg Borst, jedan od vodećih europskih kardijalnih kirurga i veliki učitelj koji je zajedno sa profesorom Dimitrijem Juzbašićem vodio prvu operaciju na otvorenom srcu u Hrvatskoj.

Na proslavi će nam se pridružiti mnogi ugledni međunarodni gosti poput profesora John Wallworka sa Cambridgea, doajena svjetske transplantacijske kirurgije, profesori Jose Luis Pomar i Carlos Mestres iz Barcelone, Günther Laufer iz Beča, Tomislav Mihaljević iz Cleveland klinike Abu Dhabi, Ernst Wolner iz Beča. Također proslavu će posjetiti i voditelji kardiokirurških centara iz naše regije: Rumunjska, Mađarska, Bugarska, Srbija, Slovenija, Bosna i Hercegovina.

Registracijski link www.50ycardiosurgzagreb.org
…………………………………………………………………………………..
Veselimo se Vašem dolasku
13.06.2014.
na proslavu 50 godina
‘’prvog srca u mašini’’
u samom srcu Zagreba.
…………………………………………………………………………………..

Hotel The Westin
10:00-17:00

Discover more from KoHOM

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading