home NOVOSTI, Simpozij Poziv na EDUKAL 2015

Poziv na EDUKAL 2015

Poštovane kolegice i kolege,

Osobita mi je čast i zadovoljstvo pozvati Vas u ime Organizacijskog odbora na Prvu edukativnu konferenciju o Alzheimerovoj bolesti EDUKAL 2015 i zamoliti Vas, ukoliko to možete, da objavite ovu informaciju na Vašim web-stranicama.

Svjesni smo da naš sustav zdravstvene i društvene skrbi o osobama s demencijom nije dovoljno razvijen. Jedan od problema je i šira educiranost svih dionika tog procesa. To nas je ponukalo da organiziramo ovu konferenciju koja će se održati u Hotelu Internacional u Zagrebu, 7. i 8. prosinca 2015.

edukAL2015

Predavači će biti naši istaknuti znanstvenici i praktičari koji se svakodnevno susreću s problemima Alzheimerove bolesti i demencije. Teme EDUKAL-a usmjerene su prema interesima obiteljskih liječnika, psihologa i socijalnih radnika, medicinskih sestara i tehničara te profesionalnih njegovatelja i obiteljskih skrbnika. Stoga će EDUKAL razmotriti uz ostalo:

  • Prevalenciju Alzheimerove bolesti i demencije u Hrvatskoj kao i strategije koje se pripremaju kako bi se neurodegenerativne bolesti koje uzrokuju demenciju što ranije dijagnosticirale;
  • Metode dijagnosticiranja i liječenja Alzheimerove bolesti;
  • Iskustva iz prakse o novim lijekovima i terapijama, iskustvima obiteljskih liječnika i profesionalnih njegovatelja;
  • Što treba oboljeli i njegova obitelj učiniti nakon dijagnoze Alzheimerove bolesti i koje promjene u ponašanju oboljelog treba očekivati;
  • Koja je sve savjetodavna pomoć na raspolaganju obiteljima oboljelih od Alzheimerove bolesti;
  • Pravne aspekte demencije i raspoložive oblike socijalne i zdravstvene pomoći te palijativne skrbi s kojima mogu računati oboljeli i njihove obitelji;
  • Najbolje primjere iz prakse profesionalnih njegovatelja i obiteljskih skrbnika o osobama s Alzheimerovom bolešću.

Sve informacije naći ćete na stranicama EDUKAL-a www.edukal.alzheimer.hr, a o detaljima se možete raspitati u našoj Udruzi, putem obrasca na stranici Kontakti, izravno e-poštom na adresu edukal@alzheimer.hr ili telefonski (091/4004 138, 091/5485 148, 091 569 1660).

Predlažemo Vam da se što prije predbilježite (najjednostavnije na stranici www.edukal.alzheimer.hr/prijave) i tako pravodobno osigurate svoje mjesto na EDUKAL-u 2015, kao i primitak svih sljedećih informacija o Prvoj edukativnoj konferenciji o Alzheimerovoj bolesti izravno na adresu Vaše e-pošte.

Kotizacija iznosi 700 kuna (članovi Hrvatske udruge za Alzheimerovu bolest, učenici medicinskih škola i studenti uživaju popust). Na kraju napominjemo i da se sudjelovanje na EDUKAL-u 2015 boduje od strane stručnih komora.

Srdačan pozdrav i do skorog viđenja.

U ime Organizacijskog odbora EDUKAL 2015,

Prof. dr. sc. Ninoslav Mimica

Predsjednik Hrvatske udruge za Alzheimerovu bolest

Discover more from KoHOM

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading