home NOVOSTI, Simpozij Pozivnica na simpozij: Objedinjeni pristup u ranoj prevenciji bubrežne bolesti od dječje do odrasle dobi

Pozivnica na simpozij: Objedinjeni pristup u ranoj prevenciji bubrežne bolesti od dječje do odrasle dobi

Poziv na sudjelovanje

simpozij_nefrologijaSvake godine u cijelom svijetu obilježava se Svjetski dan bubrega, a Hrvatsko društvo za nefrologiju, dijalizu i transplantaciju u sklopu svojih javnozdravstvenih aktivnosti obilježava Svjetski dan bubrega u Hrvatskoj. Svrha obilježavanja je ukazivanje na rastući problem trajnog povećavanja broja osoba koji imaju neki oblik kronične bubrežne bolesti (KBB). Rana prevencija bubrežne bolesti od dječje do zdravstvene zaštitne za odrasle tema je ovogodišnjeg Simpozija Novosti u nefrologiji, dijalizi i transplantaciji bubrega – 2016.

U razvijenom društvu kao što je Hrvatska sve je veći broj djece koja su kronično bolesna. Zdravstveno zbrinjavanje djece je po mnogo čemu specifično, a obuhvaća uz bolesno dijete i veliko razumijevanje za probleme s kojima se susreću roditelji ili skrbnici bolesne djece. Na Simpoziju će biti govora o promociji zdravlja djece, ranom otkivanju bolesti u dječjoj dobi te mogućnostima smanjivanja posljedica bolesti i nastavku liječenja interaktivnim pristupom u kontinuitetu od pedijatrijske do zdravstvene zaštite adolescenta i odrasle dobi.

Nadamo se da će simpozij NOVOSTI u nefrologiji, dijalizi i transplantaciji bubrega – 2016. s temom “Objedinjeni pristup u ranoj prevenciji bubrežne bolesti od dječje do odrasle dobi” ukazati na mogućnosti ranog otkrivanja bubrežnog oštećenja te načina prevencije, pokazati da napori bolesnika, zdravstvenih radnika i čitave zajednice daju rezultate i potaknuti na još učinkovitiju brigu za zdravlje populacije.

Simpozij je namijenjen pedijatrima, nefrolozima, internistima, liječnicima obiteljske medicine, te svim zdravstvenim radnicima koji sudjeluju u liječenju bolesnika s oštećenom bubrežnom funkcijom. Simpozij će se održati u prostorijama Hrvatskog liječničkog doma Zagreb, Šubićeva 9, u petak, 11. ožujka 2016. godine, od 14 – 19 sati. Program možete preuzeti na poveznici: Program Simpozija

Srdačan pozdrav,

prof.dr.sc. Ingrid Prkačin
Predsjednica Organizacijskog odbora

Discover more from KoHOM

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading