home edukacije, predavanja, Simpozij Stručni skup uz Nacionalni program NPPCRC

Stručni skup uz Nacionalni program NPPCRC

POZIV na stručni skup

“Provođenje Nacionalnog programa ranog otkrivanja raka debelog crijeva (NPPCRC) u DNŽ i zajedničke aktivnosti timova obiteljske medicine, patronažnih sestara i ZZJZDNŽ s ciljem povećanja odaziva među pozvanim osobama”

KoHOM u suradnji sa Zavodom za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije i županijskom koordinatoricom Nacionalnog programa ranog otkrivanja raka debelog crijeva, organizira predavanje: “Provođenje Nacionalnog programa ranog otkrivanja raka debelog crijeva (NPPCRC) u DNŽ i zajedničke aktivnosti timova obiteljske medicine, patronažnih sestara i ZZJZDNŽ s ciljem povećanja odaziva među pozvanim osobama”.

Predavači:

mr. Marija Mašanović, dr. med. spec. javnog zdravstva
Sonja Barač, dr. med. spec. obit. med.

Skup se održava:

  • 31.05.2017. u 13:30 h – Dom zdravlja Ploče
  • 31.05.2017. u 19 :30 h – Dom zdravlja Metković
  • 01.06.2017. u 19:30 h – Dubrovnik Plava sala Opće bolnice
  • 03.06. 2017. ( subota) u 10:00 h – Dom zdravlja Korčula*

* Poseban gost i podrška u zajedničkim aktivnostima je gospodin Ivica Belina – predsjednik Koalicije udruga u zdravstvu i voditelj platforme Onkologija.hr, pridružit će nam se na predavanju u DZ Korčula.

Predavanje je namijenjeno liječnicima obiteljske medicine, medicinskim sestrama iz timova obiteljske medicine, patronažnim medicinskim sestrama i drugima koji su zainteresirani.

Svjesni smo slabog odaziva građana na sve preventivne nacionalne programe i želimo dodatnim naporima i osobnim angažmanom pridonijeti unaprjeđenju i poticanju odaziva građana na NPCRC. Liječnici obiteljske medicine imaju prvi kontakt i najbolje poznaju svoje pacijente i njihove obitelji, njihove probleme, strahove, dileme, stavove, potrebe, obiteljski i socijalni status itd. To daje dodatni značaj u još aktivnijem angažmanu u poboljšanju odaziva pacijenata na ovaj nacionalni program. Liječnik obiteljske medicine sa svojim timom (medicinska i patronažna sestra) treba biti aktivan i važan sudionik provedbe ovog nacionalnog programa čime doprinosi ranijem otkrivanju i liječenju karcinoma debelog crijeva u lokaliziranom stadiju, poboljšanju kvalitete života pacijenata i uštedama u zdravstvenom sustavu.

Osim edukacije, druženja, razmjene iskustava, detekcije problema, brainstorminga, očekujemo i prijedloge za rješavanje navedene problematike s ciljem poboljšanja odaziva naših pacijenata na NPCRC.

Skup je bodovan od strane HLK i HKMS s 4 boda za sudionike.

Discover more from KoHOM

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading