home NOVOSTI Zahvalnice najsestri i najliječniku za 2011. godinu

Zahvalnice najsestri i najliječniku za 2011. godinu

Na slici:

liječnici Dragan Maloševac i Stipe Drmić s predsjednikom UHP-a Marijom Drljom, predstavnicom KoHOM-a doktoricom Idom Jaugust Šitom i dobitnicama zahvalnica višom medicinskom sestrom Marijom Županović i doktoricom Marijom Spajić. (DM)

Originalni članak

U utorak 22. studenog 2011. održana je u Zagrebu u zgradi Crvenog Križa Konferencija za medije koju je organizirala Udruga hrvatskih pacijenata. UHP je na ovom skupu dodijelio zahvalnice najsestri i najliječniku za 2011. godinu. Ovom je akcijom UHP želio potaknuti društvo na više solidarnosti, plemenitosti i zahvalnosti na način da istakne pojedince koji uz izniman trud u zdravstvenom sustavu rade na dobrobit zajednice.

Priznanje za najsestru dobila je viša medicinska sestra Marija Županović, glavna medicinska sestra KBC-a Split,koja je za tu priliku doputovala iz daleka da osobno primi svoju ružu i priznanje; a priznanje za najliječnicu primila je doktorica Marija Spajić, specijalist pedijatar-nefrolog iz OB Karlovac.Doktorica Marija Spajić se osvrnula na ovdašnje prilike obrnutih vrijednosti ,gdje ovakvi optimistični događaji nisu odgovarajuće popraćeni,dok bi smrt pacijenta i razapinjanje liječnika nažalost zauzeli više pažnje u medijima i javnosti.Doktorica i sestra pričale su novinarima crtice iz svog svakodnevnog života i rada kojega usprkos poslovnim naporima i umoru obavljaju još uvijek entuzijastično. Sa sestrom Marijom prokomentirali smo nadstandardni rad sestara i liječnika koji nas onemogućuje u kvalitetnom radu i osvrnuli se na naše svagdašnje poslovne tegobe.

Nije nam trebala velika posjećenost da glasnim pljeskom popratimo sve lijepe riječi i pisma pacijenata kojim su hvalili rad sestre i doktorice Marije.

Publika je dobila riječ,pa sam se u ime obiteljskih liječnika i KoHOM-a, javila da se još jednom zahvalim sestri i doktorici Mariji što su osvjetlale obraz našoj djelatnosti.Komentirala sam da su zasigurno dobile žute ruže ,boju ljubomore,jer smo svi „ljubomorni „na nagradu za njihovu dobrotu,požrtvovnost i obljubljenost među pacijentima.Nazdravili smo si sokovima,popričali sa gosp.Marijom Drlje,predsjednikom Udruge hrvatskih pacijenata s kojim stalno razmjenjujemo iskustva i surađujemo u akcijama poboljšanja zdravstvene zaštite ,a i sa kolegama laburistima koji su također liječnici-jedan u farmaceutskim vodama ,a drugi psihijatar u Popovači kojem su “socijala”našeg društva i kaos zdravstvenog sustava itekako poznati.Kolege laburisti zaslužni su za našu lijepu zajedničku fotografiju,ekspresno su nam je isporučili.Svako druženje i razmjena iskustava nas obogaćuju, ai izuzetno mi je drago da je i KoHOM uveličao ovaj svečani dan u životu doktorice Marije Spajić i više sestre Marije Županović.Dobili smo i poziv u Split…vidimo se…

Još jednom,sve čestitke“ NAJ-curama“ od nas i.o KoHOM,Ida Jaugust-Šita,obiteljski liječnik

Discover more from KoHOM

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading