home NOVOSTI, PRIOPĆENJA Zagrebačka županija – Ugovor o zakupu poslovnog prostora

Zagrebačka županija – Ugovor o zakupu poslovnog prostora

KoHOM ZAGREBAČKE ŽUPANIJE

Kolegice i kolege Zagrebačke županije,

obzirom da je do prošle godine svaka Ispostava Doma zdravlja Zagrebačke županije na različite načine regulirala međusobne odnose zakupnika i Doma zdravlja vezane uz prostore u kojima radimo, ravnatelj Dr.sci.Većeslav Bergman, dr.med.dent. pokrenuo je inicijativu donošenja jedinstvenog Ugovora o zakupu poslovnog prostora za sve zakupljene prostore u vlasništvu Doma zdravlja u svih osam Ispostava (Velika Gorica, Zapešić, Samobor, Jastrebarsko, Dugo Selo, Vrbovec, Sv.Ivan Zelina i Ivanić Grad).

Predstavnici Koordinacije hrvatske obiteljske medicine pokrenuli su tada pregovore s ravnateljem Doma zdravlja.

Tijekom nekoliko sastanaka, obje strane usaglašavale su uvjete pod kojima bi se dogovorili uvjeti Ugovora koji bi zadovoljio obje strane. Slobodan sam izvijestiti Vas da smo pregovore priveli kraju i da je Ugovor o zakupu poslovnog prostora napokon priveden kraju.

Ugovor o zakupu poslovnog prostora siječanj 2012.

Mišljenja smo da je postignut maksimum koji se u datim okolnostima mogao postići. Obje strane su u pregovorima nastojale postići za sebe najbolje uvjete koje bi ih zadovoljile. Zbog toga, obje strane su modificirale neke svoje početne stavove kako bi se postigla tzv. win-win pozicija u kojoj nitko nije gubitnik. Predstavnici Doma zdravlja inzistirali su na jedinstvenim kriterijima zakupa za sve prostore (ordinacije obiteljske medicine, dentalne medicine, specijalistike, prostori ljekarni, Hitne pomoći, Zavoda za javno zdravstvo i drugi). Predstavnici KoHOM-a inzistirali su između ostalog i na uvjetima vezanima uz opremanje prostora medicinsko-tehničkom opremom, kao i zanavljanjem dotrajale opreme koja se koristi u prostorima Doma zdravlja, a sve vezano uz Pravilnik o minimalnim uvjetima u pogledu prostora, radnika i medicinsko-tehničke opreme za obavljanje zdravstvene djelatnosti.

Tijekom siječnja održat ćemo sastanak svih zakupnika prostora na kojem ćemo Ugovor predstaviti.

S poštovanjem,

Senad Muslić, dr.med., SOM

Samobor

Predsjednik podružnice KoHOM-a Zagrebačke županije

Predstavnik koncesionara u UV DZ Zagrebačke županije

Discover more from KoHOM

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading