home humor, NOVOSTI, Priče iz prakse Primjer “standardne” potvrde

Primjer “standardne” potvrde

JEDNA OD “STANDARDNIH” POTVRDA KOJE SE TRAŽE OD LIJEČNIKA…
SPECIJALISTIČKA ORDINACIJA OBITELJSKE MEDICINE
XY, dr med
specijalist obiteljske medicine
adresa XY

NEPOZNATO
(NAVODNO “XY” TRVRTKA, ne zna se kome)

Potvrda se izdaje na usmeno traženje pacijenta kojega se navodno usmeno traži da donese potvrdu od svog liječnika. Sadržaj potvrde nije jasan jer ne postoji obrazac budući na nije ni predviđeno izdavanje takvih potvrda ukoliko je pacijent točno prenio što se od njega, odnosno liječnika očekuje, a osoba i institucija koje traže potvrdu nisu smatrale važnim da isto učine pismeno kako bi liječnik znao što i zašto treba činiti izvan standarda svog posla i obrazaca koje u njemu koristi.

Prema navodu pacijenta za njegovo bolovanje koje je započeto 01. lipnja a završeno 07. rujna traži se izračun ukupnog broja dana bolovanja koje je priznato kao povreda na radu odlukom HZZOa. Isto se bolovanje pratilo uz obrazac OR doznakama koje su redovito izdavane svakog mjeseca, te zaključnom doznakom kojom je bolovanje završeno navedenim datumom 07. rujna.

Kako lipanj ima 30 dana od 01. do 30. lipnja je 30 dana
srpanj ima 31 dan od 01. do 31. srpnja je 31 dan
kolovoz ima 31 dan od 01. do 31. kolovoza je 31 dan
od 01. do 07. rujna je 7 dana
onda 30 + 31 + 31 + 7 dana iznosi ukupno 99 dana.

Prema tome, kako se ovim računom moglo ustanoviti i iz već predanih doznaka, razvidno je da je pacijent na bolovanju proveo ukupno 99 dana.
Potvrda se izdaje na zahtjev pacijenta da je preda nepoznatoj osobi u HŽ iz nepoznatog razloga i u druge se svrhe ne smije upotrijebiti.

U XY, 08. rujna 2015. XY, dr. med.
spec. obiteljske medicine

Discover more from KoHOM

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading