home NOVOSTI, Simpozij Poziv na EDUKAL 2015

Poziv na EDUKAL 2015

Poštovane kolegice i kolege,

Osobita mi je čast i zadovoljstvo pozvati Vas u ime Organizacijskog odbora na Prvu edukativnu konferenciju o Alzheimerovoj bolesti EDUKAL 2015 i zamoliti Vas, ukoliko to možete, da objavite ovu informaciju na Vašim web-stranicama.

Svjesni smo da naš sustav zdravstvene i društvene skrbi o osobama s demencijom nije dovoljno razvijen. Jedan od problema je i šira educiranost svih dionika tog procesa. To nas je ponukalo da organiziramo ovu konferenciju koja će se održati u Hotelu Internacional u Zagrebu, 7. i 8. prosinca 2015.

edukAL2015

Predavači će biti naši istaknuti znanstvenici i praktičari koji se svakodnevno susreću s problemima Alzheimerove bolesti i demencije. Teme EDUKAL-a usmjerene su prema interesima obiteljskih liječnika, psihologa i socijalnih radnika, medicinskih sestara i tehničara te profesionalnih njegovatelja i obiteljskih skrbnika. Stoga će EDUKAL razmotriti uz ostalo:

  • Prevalenciju Alzheimerove bolesti i demencije u Hrvatskoj kao i strategije koje se pripremaju kako bi se neurodegenerativne bolesti koje uzrokuju demenciju što ranije dijagnosticirale;
  • Metode dijagnosticiranja i liječenja Alzheimerove bolesti;
  • Iskustva iz prakse o novim lijekovima i terapijama, iskustvima obiteljskih liječnika i profesionalnih njegovatelja;
  • Što treba oboljeli i njegova obitelj učiniti nakon dijagnoze Alzheimerove bolesti i koje promjene u ponašanju oboljelog treba očekivati;
  • Koja je sve savjetodavna pomoć na raspolaganju obiteljima oboljelih od Alzheimerove bolesti;
  • Pravne aspekte demencije i raspoložive oblike socijalne i zdravstvene pomoći te palijativne skrbi s kojima mogu računati oboljeli i njihove obitelji;
  • Najbolje primjere iz prakse profesionalnih njegovatelja i obiteljskih skrbnika o osobama s Alzheimerovom bolešću.

Sve informacije naći ćete na stranicama EDUKAL-a www.edukal.alzheimer.hr, a o detaljima se možete raspitati u našoj Udruzi, putem obrasca na stranici Kontakti, izravno e-poštom na adresu edukal@alzheimer.hr ili telefonski (091/4004 138, 091/5485 148, 091 569 1660).

Predlažemo Vam da se što prije predbilježite (najjednostavnije na stranici www.edukal.alzheimer.hr/prijave) i tako pravodobno osigurate svoje mjesto na EDUKAL-u 2015, kao i primitak svih sljedećih informacija o Prvoj edukativnoj konferenciji o Alzheimerovoj bolesti izravno na adresu Vaše e-pošte.

Kotizacija iznosi 700 kuna (članovi Hrvatske udruge za Alzheimerovu bolest, učenici medicinskih škola i studenti uživaju popust). Na kraju napominjemo i da se sudjelovanje na EDUKAL-u 2015 boduje od strane stručnih komora.

Srdačan pozdrav i do skorog viđenja.

U ime Organizacijskog odbora EDUKAL 2015,

Prof. dr. sc. Ninoslav Mimica

Predsjednik Hrvatske udruge za Alzheimerovu bolest