Koordinacija hrvatskih liječnika obiteljske medicine (KoHOM) najoštrije osuđuje izjavu gospodina Nike Bulića koji je u emisiji Hrvatske televizije, Hrvatska uživo emitirane 21. veljače 2017. govoreći o situaciji u djelatnosti turističkih vodiča kazao slijedeće: „U svakoj struci imate, recimo medicini, doktora opće prakse pa onda idete na odjel za uho, grlo, nos ,pa tamo imate primariusa ili onoga koji zna u dubinu što može biti vaš problem.

Pročitajte cijeli dokument: Bulić-reagiranje

Tom je izjavom uvrijedio i liječničku struku ali i sve specijaliste opće/obiteljske medicine u Hrvatskoj. Gospodin Bulić pokazao je da nimalo ne poznaje djelokrug rada specijalista opće/obiteljske medicine koji se školuju minimalno deset godina da bi mogli obavljati taj posao. Također, gospodin Bulić pokazao je da ne zna niti stupnjeve stručnog napredovanja i da ne zna da i u općoj/obiteljskoj medicini u Hrvatskoj postoje primarijusi, ali i doktori znanosti, docenti i profesori obiteljske medicine.

Vrijeđanje onih koji su mukotrpnim učenjem i radom stekli diplome medicinskog fakulteta, specijalističke i druge diplome – najoštrije osuđujemo. Zbog impliciranja da liječnici opće/obiteljske medicine ne znaju svoj posao i da svaštare, KoHOM traži javnu ispriku gospodina Nike Bulića.