home NOVOSTI, obavijesti Hrvatska udruga za rane i Bilten HUR-a

Hrvatska udruga za rane i Bilten HUR-a

Dragi kolegice i kolege, obiteljski liječnici.

Povremeno ćemo obakvim obavijestima predstavljati pojedine web stranice ili mjesta s Interneta na kojima LOMovi mogu dobiti vrijedne informacije iz profesionalnog, ali i društvenog života.

Danas Vam predstavljamo….

Hrvatsku udrugu za rane, www.huzr.hr

http://www.huzr.hr/about.htm

HUR je multidisciplinarna udruga koja se bavi stručnim radom iz područja liječenja rana, nama obiteljskim liječnicima izrazito važnog područja interesa i svakodnevnog rada. Članovima udruge nudi se i mogućnost KONZULTACIJA sa stručnjacima iz područja liječenja i obrade rana, što nam kad nismo zadovoljni konzilijarnim savjetima koje dobivamo od SKZZ službi može puno pomoći.

Od nedavno, pokrenut je Bilten HURa, dostupan putem njihove stranice u e-obliku (PDF).

IZ SADRŽAJA:

• O Hrvatskoj udruzi za rane
• Povijest kroničnih rana
• Patofiziologija cijeljenja rane
• Kompresivna terapija
• Munhausen sindrom
• Izvještaj s EWMA kongresa iz Kopenhagena
• …

Pozivamo obiteljske liječnike koji su zainteresirani za objavljivanje ili suradnju u objavama članaka za Bilten HUR-a da se obrate tajnici tajnica – Dunja Hudoletnjak email: tajnica@huzr.hr
te potpredsjedniku prim.dr. dubravku Huljevu na email: dhuljev@huzr.hr

KoHOM je osobito zainteresiran za kronološko i slikovno praćenje liječenja kompliciranijih kroničnih rana koje bi se objavljivalo u Biltenu.

Sve ostale ideje i želje za temama su također dobrodošle.

Za IO KoHOMa, Mario Malnar, SOM. mob. +385 91 735 7572.

U nastavku neke od važnijih vijesti i informacija koje objavljuje HUZR:

Edukacija ukratko o kroničnim ranama i stanjima:

http://www.huzr.hr/rane.htm

Naputci i savjeti oko njege i postupaka oko rana (VRLO KORISNO!!!) – obavezno štivo za sestre u njezi i ambulantne sestre!

http://www.huzr.hr/metode%20-%20postupci.htm

nadalje,

“Dogovorena je suradnja s Koordinacijom hrvatske obiteljske medicine – KoHOM. U sklopu suradnje dogovoren je pristup Biltenu HUR-a svim članovima koordinacije. Trenutno smo u pregovorima s vlasnikom licence za “Wound Manager” – računalni program za analizu kronične rane o mogućnosti popusta za kupnju u iznosu od 50% za sve članove KoHOMa. “

Odlična sekcija – Postavite pitanje stručnjacima:

http://www.huzr.hr/pitanje.htm
UKOLIKO IMATE PITANJA U SVEZI S UDRUGOM, LIJEČENJEM, PROBLEMIMA S KRONIČNIM RANAMA, TRAŽITE MIŠLJENJE ILI SAVJET STRUČNIH OSOBA, POŠALJI NAM PITANJE PUTEM DONJEG OBRAZCA.

Na svako Vaše pitanje odgovoriti će Vam kompetenta osoba, liječnik specijalist koji se bavi tim područjem, ili u slučaju kompleksnijih pitanja, stručni tim Udruge za rane. Odgovor ćete dobiti na Vašu e-mail adresu u najkraćem mogućem roku.

Link: www.huzr.hr

Kontakti:

http://www.huzr.hr/upravni_odbor.htm

Osoba za kontakt: dhuljev@huzr.hr

Dopredsjednik: Prim. dr. sc. Dubravko Huljev, dr. med. spec. kirurgije, subspec. traumatologije i plastične kirurgije • Sekretar EWMA-e • član Upravnog odbora EWMA-e • član Edukacionog odbora EWMA-e

Predsjednica:

Prim. dr. sc. Nastja Kučišec Tepeš, dr. med. spec. mikrobiolog

Tajnica

Dunja Hudoletnjak email: tajnica@huzr.hr

tel: 095-3777-175 fax: 01-3712-093