home PODRUŽNICE KoHOMA-a 1. SJEDNICA NOVOG STRUČNOG VIJEĆA D.Z. PGŽ

1. SJEDNICA NOVOG STRUČNOG VIJEĆA D.Z. PGŽ

Jučer, 22.12.2010., održana je prva (na trenutke i burna) sjednica novog sastava Stručnog vijeća Doma zdravlja Primorsko-goranske županije.

Na samom je početku sjednice, kojoj je pristupilo osam članova (a nisu svi članovi SV niti dobili poziv i materijale – slučajno ili ne…), ravnatelj DZ PGŽ je objavio da je donio odluku o imenovanjima predstavnika u UV DZ PGŽ i da očekuje da će biti potvrđeni izglasavanjem.

To je odmah pokrenulo slijed negodovanja i iznenađenja novoizabranih članova, pogotovo pokušajem ravnatelja da ih uvjeri u ispravnost svoje odluke da u UV DZ imenuje ispred Stručnog vijeća mladu kolegicu o kojoj, kako je sam izjavio, zna puno toga dobroga iako ju uopće osobno ne poznaje (?).

Nakon što su svi prihvatili imenovanje kolegice Dolores Gall-Sviderek (pedijatrice) za novu/staru predsjednicu Stručnog vijeća temeljem njenog općeprihvaćenog kvalitetnog obnašanja iste dužnosti u proteklom mandatu, isplivala su negodovanja oko predstavnika Stručnog u Upravno vijeće s pravom glasa. Koplja su se lomila između iskusne kolegice obiteljske liječnice, dosadašnje članice Stručnog vijeća, asistentice na Katedri obiteljske medicine te novopojavljene obiteljske liječnice u tijeku specijalizacije….

Treba istaknuti izjavu predstavnice ustanova za zdravstvenu njegu u kući Dijane Ban, voditeljice Sekcije za zdravstvene njege u kući Podružnice KoHOM-a za PGŽ, koja je rekla da, iako poznaje obje doktorice, između mladosti i iskustva bira iskustvo te se priklonila izboru kolegice Ines Diminić-Lisica.

Taj obrat svakako nije naišao na odobrenje ravnatelja DZ koji je odredio izbor glasanjem, a rezultat glasanja je bio izjednačen – 4:4 !

Tom je prilikom ravnatelj DZ preko svoje tajnice, pozvao još jednu članicu Stručnog vijeća, radiologinju i predstavnicu Doma zdravlja, da izađe iz svoje ordinacije i hitno dođe na sjednicu vijeća radi glasanja, no međutim u kolegici je (očito) progovorila mudrost i struka te izabrala kolegicu Ines Diminić-Lisica !

Time je, na žalost ravnatelja DZ, rezultat glasovanja bio 5:4 za iskustvo …. !

Znači, na slijedećoj prvoj sjednici Upravnog vijeća DZ PGŽ u novom sastavu 29.12.2010., sjedit će čak 3 koncesionara: dr Dolores Gall-Sviderek (koja uživa podršku KoHOMa PGŽ), dr Ines Diminić-Lisica i dr Leonardo Bressan (KoHOM).

Za ovaj put nije loše, otvaraju se novi vidici i, kako je znakovito izjavila voditeljica Sekcije dentalne medicine KoHOM-a PGŽ dr Tatjana Margan, zapuhao je konačno “dašak demokracije” u upravljanju Domom zdravlja …..

Svima želim ugodnu noć, skupljajmo snage za slijedeće pobjede (ma štogod rekla dožupanica i Predsjednica UV DZ PGŽ Nada Turina-Đurić) !!!

Leonardo Bressan, dr med

Discover more from KoHOM

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading