BLOG COVID-19

Dragi kolege obiteljski liječnici,

početkom 2020. godine suočili smo se s pandemijom COVID 19 i potresom kakav Zagreb nije zabilježio unatrag 140 godina, a koji su nam donijeli posve novi način organizacije rada i promišljanja stručnog pristupa i stručnih riješenja, a bez ikakvog prethodnog iskustva i znanstvenih dokaza o optimalnom radu u ovakvim okolnostima na svjetskoj razini. Dodijeljena nam je velika uloga, ali posve kontradiktorno neprepoznat doprinos i mjesto u sustavu i značaju za pojedinca i zajednicu.

Radimo kontinuirano, dosljedni u obrani i jačanju svoje struke i samosvijesti.

Kako bismo zabilježili ovo izazovno vrijeme u kojem djelujemo, pozivamo vas da podijelimo naše priče iz svakodnevnog života i rada kao obiteljskih liječnika – iz svih aspekata s kojima se susrećemo – organizacija, financiranje, specifični slučajevi, neočekivani problemi , svakodnevni rad s kroničarima u novim okolnostima, dežurstva, problemi s lokalnim moćnicima…. što god. Može u obliku male ili velike priče, pjesme, može i haiku. Stil – slobodan.

Priče i autori su anonimni

Zajedno možemo stvoriti malu antologiju našeg rada u pandemiji i dobiti dobar uvid u snage, slabosti, prijetnje i mogućnosti u obiteljskoj medicini.

 

Uredništvo: IO KoHOM-a

 

Osvrt na medijski istup članice Stožera za civilnu zaštitu RH
/ / COVID-19
Neugodno iznenađeni istupom istaknute članice (i načelnice) Nacionalnog kriznog stožera za borbu protiv epidemije COVID 19, dr Maje Grbe-Bujević,  KoHOM ...
Više...
PANDEMIJA ILI IZGUBLJENI (?) RAT
/ / COVID-19
Autor: Natali Steiner Često se ovih dana pojavljuje riječ "rat" kako bi se opisalo stanje u kojem se nalazimo. Postoje ...
Više...