home NOVOSTI, RADIONICE Tečaj Sinj – info

Tečaj Sinj – info

Drage kolege,

U Sinju je 15. i 16.04 , petak i subota , održan tečaj prve kategorije Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu „ Osoba sa dijabetesom u ordinaciji obiteljske medicine“

U organizaciji tečaja sudjelovala je i kolegica Katić , specijalistica obiteljske medicine iz Sinja , ispred KOHOM-a , čiji je i kandidat za Skupštinu HLK na izborima koji su u tijeku.

Htjela bih istaknuti izuzetnu organizaciju koja je i sudionicima i predavačima donijela pravu toplu, „obiteljsku“ atmosferu. Zajedno smo se družili u Alkarskim dvorima, i uživali u zajedničkoj večeri u konobi „Ispod ure“.

Imali smo priliku otvoreno , neformalno, u izuzetnoj interreakciji sekundarne / doc Renar / i primarne / doc Vrca Botica i sudionici tečaja/ razine, graditi drugačiji vid suradnje, na dobrobit naših pacijenata.

Ponovit ću ono što je istakla doc Renar , vrsni dijabetolog i predavač – bojimo se nepoznatog, a strah se riješava edukacijom . To se odnosi i na inzulinsku th.

Vjerujem da je stalna , trajna edukacija, jedini način da nam struku ne „proguta“ administrativni aparat/HZZO/ koji treba fiškale , ne liječnike.

Kako to izgleda u ordinaciji liječnika praktičara pokazali su nam kolegica Vrca Botica i kolega Malnar.

Na što nikada ne smijemo zaboraviti, osobito u ovo vrijeme hipertrofije nepotrebnih obrada i procvata privatluka – „primum non nocere“, kroz pojam kvartalne prevencije, podsjetila nas je kolegica Zelić Baričević.

Intrigantna tema su bili i mjerači šećera / mnogi od vas su ih plaćali i iz vlastitih džepova/ u krvi, njihova točnost i preciznost, mogućnost pogreške i sve što može utjecati na mjerne rezultate. I važna činjenica da se u svemu tome znatno razlikuju, što može uzrokovati i ozbiljne komplikacije u postupku praćenja bolesti i liječenja.

Meni osobno jedan od najboljih tečajeva kojem sam prisustvovala. Hvala organizatorima i predavačima.Vjerujem da će ga imati prilike slušati još veći broj kolega diljem lijepe naše.

Lp

Meri

Discover more from KoHOM

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading