home NOVOSTI, PODRUŽNICE KoHOMA-a Wonca World Family Day 19.5.2011.

Wonca World Family Day 19.5.2011.

Dragi naši obiteljski liječnici, u ime IO KoHOMa kao i svoje osobno želim Vam čestitati Svjetski dan obiteljskih liječnika.

Želim nam svima u sljedećem razdoblju rad u boljim uvjetima, s boljim sredstvima rada, sa što manje stresa, a što više zadovoljstva. Pozivam Vas da sa svojim pacijentima, sestrama i obiteljima obilježite ovaj dan na dostojanstven i požrtvovan način kako nam i dolikuje.

Vaš predsjednik KoHOMa, Mario Malnar.

Drage kolegice i kolege,

poveznica za plakat - kliknite za otvaranje dokumenta (PDF 2.79 MB)

Kao što sam već pisala, 19.05.2011. je svjetski dan WONCE.

U Hrvatskoj je od strane KoHOM-a obilježen 15.05.2011. na međunarodni dan obitelji jer je i naš plakat, kao i sama akcija koju je KoHOM pokrenuo upravo utemeljena na obitelji i aktivnosti nas samih, te naših pacijenata sa obiteljima.

Akciju smo nazvali “POKRENIMO OBITELJ” i ona je planirana u smislu preventivnih aktivnosti usmjerenih prema debljini, sjedilačkom načinu života, nekretanju.

KoHOM želi da se što više liječnika primarne zdravstvene zaštite u svojoj sredini uključi u prevenciju debljine,promociju tjelovježbe, te da pokrene školu zdrave prehrane i zdravog načina života, akcije kretanja i pacijenata,ali i samih liječnika sa njihovim obiteljima.

Također nam je želja da se tijekom ove kampanje i akcije i mi sami što više međusobno družimo na različitim izletima.

U privitku vam šaljem fotografije sa našeg zajedničkog izleta 15.5.2011. prilikom obilježavanja dana WONCE, kao i pokretanja same akcije. Izlet je bio u Muzej krapinskoga pračovjeka, te nakon toga u Klet Kozjak u Sv.Križu Začretju. Nije nas omela niti kiša koja je padala cijeli dan. No, mi smo ipak razgledavali, hodali, a kasnije se i igrali (osim dobro jeli) u Kleti Kozjak.

Neću pisati o tome kako nam je bilo jer mislim da slike dovoljno govore.

Također vam svima šaljem i KoHOM-ov plakat koji vas molimo da isprintate i zalijepite 19.5.2011. na vrata svojih ordinacija, čekaonica i da barem na taj način obilježite s nama dan naše krovne svjetske organizacije u kojoj imamo sve više aktivnih predstavnika i u kojoj nas sve više percipiraju i prepoznaju kao snagu naše obiteljske medicine. Plakat je crtež 7-godišnjeg djeteta u skladu sa našom kampanjom” Pokrenimo obitelj”.

Srdačan pozdrav svima, Dijana Ramić Severinac

Discover more from KoHOM

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading