home PRIOPĆENJA Priopćenje PGŽ 8.11.

Priopćenje PGŽ 8.11.

Na sastanku održanom 8. studenog 2011. godine u sjedištu Primorsko-goranske županije na temu ustroja Hitne medicinske pomoci, zamjenica župana Nada Turina-Ðurić, istaknula je kako se za nesretan smrtni slučaj na Krku ne može kriviti liječnik koji je u tom trenutku redovito obavljao svoju djelatnost u ambulanti kao niti postupanje Zavoda za hitnu medicinsku pomoć.

Zamjenica župana pozvala je na odgovomost sve zainteresirane strane te naglasila kako smatra da liječinici obiteljske medicine rade savjestan i odgovoran posao u svojim ambulantama a postojećim uvjetima koji će se u narednom periodu maksimalno unaprijediti u pogledu opremljenosti.

Zajednički je dogovoreno kako će Dom zdravlja PGŽ-a do kraja ovog tjedna nadopuniti dežurne punktove u PGŽ-u neophodnom opremom, a do kraja studenog nabaviti svu opremu prema specifikaciji koju će sastaviti, a koja je nužna za uredno obavljanje djalatnosti dežurstava tijekom vikenda i blagdana.

Također, Dom zdravlja će osigurati vozilo i vozača za dežurstvo po punktovima za kućne posjete dežurnih liječnika što predstavlja nadstandard postojećim ugovornim obvazama te će se u tu svrhu tražiti dodatna financijska sredstva od HZZO-a. Dogovoren je i prijelazni period postupanja Hitne madicinske pomoći i dežurnih liječnika, na način da će punktovi Hitne medicinske pomoći prihvatiti pacijenta te ih prema simptomima zadržati na obradi ili upućivati dežurnim liječnicima obiteljske medicine, a dežurni liječnici dužni su za sve slučajeve hitnoće po njihovaj procjoni pozvati Hitnu medicinsku pomoć.

Upravni odjel za zdravstvenu zaštitu i socijalnu skrb dužan je u cjelokupan sustav dežurstva uključiti sve liječnike obiteljske medicine srodnih specijalizacija iz svih ustanova zdravstva s područja Primorsko-goranske županije. Uz ispunjanja ovih uvjeta, liječlnici obiteljske medicine spremni su se ukključiti u rad po dežurstvu pripravnosti koju će dogovoriti s Ravnateljem Doma zdravlja.

Sastanku sa priustvovali pročelnik UO za zdravstvanu zaštitu i socijalnu skrb, mr. sc. lvo Afrić, predsjadnik Skupštine koncesionara PGŽ-a, Leonardo Bressan, ravnatetj Doma zdravlja PGŽ, Boris Ritoša, v.d. ravnateljica Zavoda za hitnu medicinu PGŽ, Dijana Florini, predsiednica Savjeta za zdravlje PGŽ, Lidija Gović-Golčić, predsjednica Stručnog vijeća DZ PGŽ, Dolores Gall-Sviderek, rukovoditalj Područnog ureda HZZO u Rijeci, Fedor Dorčić te Vladimir Mozetič, lnes Diminić-Lisica i Branko Popović kao članovi Županijskog povjerenstva HLK u PGŽ.

Unaprijed zahvaljujemo na objavi priopćenja te srdačno pozdravljam!

Pročelnik PGŽ

BRANKO ŠKROBONJA, dipl.ing.

Discover more from KoHOM

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading