home NAJAVE, PODRUŽNICE KoHOMA-a Poziv na sastanak zagrebačkih liječnika u organizaciji IO KoHOMa

Poziv na sastanak zagrebačkih liječnika u organizaciji IO KoHOMa

Poštovane kolegice i kolege,

Čast nam je pozvati Vas na prvi službeni sastanak zagrebačke podružnice KoHOM-a u organizaciji IO-a KoHOM-a.

Tijekom ovog turbulentnog razdoblja u našoj bliskoj prošlosti stasali smo od male grupe liječnika u respektabilnu i najbrojniju udrugu liječnika obiteljske medicine. Svojim aktivnostima i rezultatima, KoHOM je među obiteljskim doktorima u Hrvatskoj prepoznat kao udruga koja štiti prava i bori se za boljitak svih obiteljskih doktora. Na prošlogodišnjim izborima za Skupštinu Komore, članovi KoHOM-a birani su na najveći broj delegatskih mjesta. Temeljem toga, predstavnici KoHOM-a zauzeli su najodgovornija mjesta u tijelima Komore, a imenovani su i u različita tijela HZZO-a i Ministarstva zdravlja. Ispred obiteljskih doktora, članovi KoHOM-a su službeni pregovarači Hrvatske liječničke komore s HZZO-om.

Nakon perioda “dječjih bolesti” mislimo da smo naši optimalan trenutak za reorganizaciju zagrebačke podružnice KoHOM-a.

Zato Vas s veseljem pozivamo na zajednički sastanak 15.06.2012. od 19:30 u prostorije Eurodieta u Trpinjskoj 9 ( pored prostorija se nalazi i parking).

Osim sastanka podružnice, željeli bismo informirati kolege o trenutačnoj situaciji oko pregovaranja sa HZZO-om, suradnje sa Ministarstvom zdravlja, radom Povjerenstva za PZZ, radom povjerenstva za stručno usavršavanje i drugim temama…

Sastanku će prisustvovati svi članovi IO-a KOHOM-a, kao i predsjednik Povjerenstva za PZZ.  Na jednom od tzv „Zagrebačkih sastanaka“, ravnatelj HZZO-a je neslužbeno zadužio neke od kolega da ispred OEMS-a sastave svoje prijedloge izmjena nekih ugovornih akata.

KoHOM je svjestan trenutnog osjetljivog trenutka za daljnju budućnost obiteljske medicine pa se sada nameće potreba za javnom raspravom među kolegama diljem cijele Hrvatske o tako važnoj stvari kao što je definiranje košarice usluga, pa i ostalim spornim aktima ugovornih odnosa s HZZO-om. Stoga smo Zagreb izabrali za našu prvu lokaciju gdje bismo željeli čuti mišljenje što većeg broja kolega.

Kao što ste vjerojatno čuli, HZZO je najavio nov način ugovornog odnosa za slijedeće ugovorno razdoblje za 2013.godinu.

I stoga je neophodno osvrnuti se i na novi način financiranja liječnika u sustavu PZZ-a (smanjenje glavarina; hladni pogon; model „cijena x usluga“ koji je identičan sadašnjem načinu plaćanja DTP-a ( u kojem će financijskom dijelu »kolača« biti taj postotak i da li ćemo ga uopće moći odraditi sa ovolikim brojem posjeta), što znači »model kontrole kvalitete i učinkovitosti« ako je indeksacija i dalje samo na nama; pitanje osnivanja zdravstvenih ustanova i pružanja zdr.zaštite tijekom 24 sata; i na kraju što je s koncesijama – ukidaju li se ili ne prema novoj Nacionalnoj strategiji zdravstva).

Sve su to teme o kojima bi željeli raspraviti s vama.

Zato se veselimo Vašem dolasku i očekujemo Vas u što većem broju ( bez obzira na pripadnost udrugama obiteljske medicine).

Srdačno Vaši članovi IO-a KoHOM-a.

Discover more from KoHOM

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading