home RADIONICE Radionica u Orebiću

Radionica u Orebiću

U Orebiću je 16.06.2012.godine održana radionica Zbrinjavanje kronične rane i kompresivna terapija. O zbrinjavanju nas je educirala Tanja Pekez, a djelatnici tvrtke Lohmann-Rausher su nam pokazali dio svog asortimana, objasnili novosti iz Pravilnika o ortopedskim pomagalima, poučili vještinama. Stigli smo sa svih strana-autobusom iz Metkovića-to su ovi na fotosu ( liječnici iz obiteljske i njihove setre iz Metkovića, Opuzena i Ploča , 2 patronažne sestre iz Metkovića,1 patronažna iz Opuzena, 3 sestre iz Doma za stare i nemoćne i djecu s posebnim potrebama uz Metkovića zajedno sa svojom glavnom med sestrom, 2 sestre i 2 mlade liječnice iz Hitne pomoći ). Nešto kolega je došlo svojim autima. Kolegice i njihove sestre iz Vrgorca, kolege i sestre iz Orebića, s Korčule i Mljeta.

Radionica je bila super- od mog prvog “medicinskog dana” davne 1972.godine do ove, vruće, ljetne subote, nikad nisam vidjela kako se pravilno postavlja kompresivni zavoj!

Hvala Jadranki što nas je sve lijepo ugostila i nahranila, Metkovćanima koji su donijeli to jutro ubrane kajsije, Tanji što je potegla iz Zagreba k nama seljacima, a najviše Sonji Barač što je sve to smislila i s puno truda organizirala ( uključujući i druženje uz pjesmu i vino u vinariji Roso u Kuni Pelješkoj). I još ćemo dobiti bodove od naših komora! Tko nije došao, neka mu bude krivo.

Pozdrav s Mljeta, Magdalena

Discover more from KoHOM

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading