home NAJAVE, NOVOSTI Neretvanska Brudetijada

Neretvanska Brudetijada

Foto galerija BRUDETIJADE 2012:

Ove godine se održava 10. natjecanje u spravljanju neretvanskog brudeta . Natjecanje je iz godine u godinu prepoznato i kao turistička atrakcija i ima sve više posjetitelja i natjecatelja. Za ovo natjecanje koje se održava 28.07.12 u 21 sat prijavljeno je 23 ekipe. Paralelno sa natjecanjem održava se i prezentacija neretvanskih vina sa prodajom u humanitarne svrhe .

Obiteljski liječnici okupljeni u KoHOM, potakli su inicijativu za učestvovanje na tom natjecanju. Pridružile su nam se naše medicinske i patronažne sestre, te smo prijavili tročlanu ekipu koje će se natjecati /  kuhati neretvanski brudet kako se zna i umije. Cilj nam je kroz to natjecanje biti prezentirani kao obiteljski liječnici kao KoHOMovci, kao medicinske sestre iz primarne zdravstvene zaštite, a naravno i svi drugi zainteresirani su DAPAČE IZRAZITO DOBRO DOŠLI. Imam informaciju da će nam se pridužiti i mlađe liječnice sa HP Metković. Osim ekipe koja će se natjecati imat ćemo i jedno naše prezentacijsko mjesto oko kojeg će biti okupljeni zainteresirani liječnici, medicinske sestre i studenti medicine,  družiti se,  razgovarati sa zainteresiranim posjetiteljima, veseliti se zajedno sa njima, na koncu kušati brudete i dobro vino. Na tom prezentacijskom mjestu dijelit ćemo vesele letke pozdrava od “VAŠIH LIJEČNIKA I MED SESTARA”.

Cilj svega je još bliže prići našim pacijentima, otvoriti se za svaku suradnju –jer obiteljski liječnik nije i neće biti samo recept i uputnica — on je puuuno više od toga. Želimo pokazati da smo dio njih i da za nas nema tabu teme. Ideja vodilja koja će s e prezentirati i na tom letku je ” DAJMO ŽIVOT GODINAMA, ALI I GODINE ŽIVOTU — UMJERENO I ODMJEREN RECEPT ZA DUGOGODIŠNJE UŽIVANJE U IĆU I PIĆU . “

Svjesni smo da je naš posao i preventivni i kurativni, ali prvenstveno i edukativni, te bi svojom nazočnošću i prezentacijom i na ovakvim mjestima na jedan veseliji, ležerniji način  mogli potaknuti ljude da razmišljaju o svojoj ishranu, tlaku, masnoćama, šećeru…. te probuditi u njima svjesnost imaju svoje izabrane liječnike obiteljske medicine koji su prije svega ljudi kao i oni, ali spremni svojim znanjem i sposobnostima pomoći u svim segmentima. Sva sila medicinskih spoznaja, dokaza i novosti nema nikavog smisla ako se ne implementira što je moguće više u praksu, u život svakodnevnog čovjeka. Što našem pacijentu znači BMI, GUK, HbA1C, hdl, ldl opseg struka, bokova. Što većini znači riječi: dijeta, tjelesna aktivnost, nemojte jesti masno i slično….. – to obično završi samo na riječima. Zato smo mi obiteljski liječnici tu da im se predstavimo i pokažemo i dokažemo da zajedno shodno individulanim mogućnostima / i osobnim i socijalni i ekonomskim / iznađemo načine.

Dobrodošli!

Sonja Barač, dr. med.

Metković

Discover more from KoHOM

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading