home NAJAVE, NOVOSTI Anketa: programska potpora

Anketa: programska potpora

Poštovane liječnice i liječnici opće/obiteljske medicine,

ovaj upitnik sastavni je dio doktorske disertacije “Model mjerenja kakvoće programske potpore vođenju ordinacija obiteljske medicine” u okviru istraživanja koje se vodi na Zavodu za elektroničke sustave i obradbu informacija Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu. Primjena ovog mjernog instrumenta zasnovanog na predloženom modelu provodi se pod koordinacijom i pokroviteljstvom “Koordinacije hrvatske obiteljske medicine” (KoHOM).

Hipoteza ovog istraživanja je da se sveobuhvatnim modelom za mjerenje kakvoće funkcionalnosti programske potpore vođenju ordinacija obiteljske medicine, koji se temelji na radnim iskustvima liječnika, može procijeniti kakvoća programske potpore i uočiti nedostaci. Dakle, radi se o modelu od šest ključnih skupina funkcionalnosti na kojem se temelji vrlo zahtjevan i temeljit mjerni instrument (upitnik). Očekuje se da će ovo istraživanje pomoći liječnicima koji koriste razlicite programe te proizvođačima programske potpore u unaprjeđenju ovih proizvoda, a svim ostalim zainteresiranim stranama omogućiti uvid u stvarno stanje ovog segmenta informatizacije zdravstva. Zato Vas molimo da odvojite dio svog dragocjenog vremena i temeljito popunite ovaj upitnik oslanjajući se na svoje subjektivno viđenje i procjenu kakvoće pojedinih funkcionalnosti koji se temelje na Vašem dosadašnjem iskustvu u radu sa odabranom programskom potporom.

Prvi dio upitnika sadrži opća pitanja o Vama liječnicima, Vašoj ordinaciji i programskom rješenju koje svakodnevno koristite u radu. Drugi dio upitnika sadrži pitanja ustrojena u šest kategorija za mjerenje kakvoće funkcionalnosti programske potpore vođenju Vaše ordinacije. Za procjenu se koristi 5-stupanjska Likertova ljestvica u slijedećem rasponu: 1- (Uopće nije primijenjeno ili je neupotrebljivo); 2-( Loše primijenjeno); 3-(Osrednje primijenjeno); 4-( Uspješno primijenjeno) i 5-( Vrlo uspješno primijenjeno). Pretpostavka je da je pojedina funkcionalnost (tvrdnja) primijenjena u Vašem programskom rješenju, a Vi morate procijeniti, sukladno Vašem iskustvu i zadovoljstvu, koliko uspješno.

Za pristup anketi (upitniku) kliknite na poveznicu:

https://www.surveymonkey.com/s/G5L3JYV

Na koncu moramo napomenuti – upitnik je opsežan i zahtjevan. Nije za one “meka” srca i slabih želudaca (traži strog, iskren i pošten pristup). Ali zato vjerujemo da će dovesti do značajnih i nužnih pomaka u kvaliteti programa i podršci koju programske tvrtke daju Vama-svojim korisnicima, obiteljskim liječnicima Hrvatske.

Unaprijed hvala na trudu i suradnji,

mr.sc. Damir Kralj, dipl.ing.el. ( damir.kralj@ka.t-com.hr )

Za KoHOM:
Mario Malnar, dr.med.
predsjednik KoHOM-a

Discover more from KoHOM

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading