home kongres 2012, NOVOSTI, PRIOPĆENJA Zapisnik s Izborne skupštine KoHOMa

Zapisnik s Izborne skupštine KoHOMa

Izborna Skupština KoHOM-a je održana posljednjeg dana Trećeg kongresa KoHOM-a 07.10.2012. u hotelu Elaphusa u Bolu na otoku Braču.

Skupštinu je otvorio predsjednik KoHOM-a dr. Mario Malnar predloživši slijedeći dnevni red:

1. Izbor radnog predsjedništva

2. Imenovanje izborne komisije

3. Izvješće Predsjednika o radu

4. Izvješće tajnika o radu tajništva

5. Izvješće NO-a o radu

6. Izvješće MV-a o radu

7. Tumačenje Statuta Udruge

8. Izmjene Statuta Udruge

9. Izbori za tijela Udruge ( predsjenik/ca, IO,NO,MV )

10. Razno

Ad 1. Izbor radnog predsjedništva

Za Predsjednika Skupštine predložen je član IO-a dr. Vinko Pešić. Delegati Skupštine su jednoglasno podržali prijedlog. Za supredsjedavajuće su izabrane dr. Meri Margreitner i dr. Dijana Ramić Severinac.

Ad 2. – Imenovanje izborne komisije

Za članove izborne komisije su predložene i potom jednoglasno izabrane dr. Marija Plepelić Kluk, dr. Marina Lokner i dr. Zrinka Huđek Leskovar. Izborna komisija je utvrdila da je prisutno 90 delegata KoHOM-a na samoj Skupštini.

Ad 3. – Izvješće Predsjednika o radu

Dr Mario Malnar se zahvalio svima na kraju svog drugog mandata koji je odradio kao predsjednik KoHOM-a , te je dao presjek rada Izvršnog odbora tijekom 2011 – te i 2012- te godine. Tijekom 2011. godine je održano 10 sjednica IO-a, 3 sjednice Vijeća KoHOM-a, a tijekom 2012-te godine 6 sjednica IO-a i 2 sjednice Vijeća KoHOM-a. Nabrojane su brojne aktivnosti u kojima je KoHOM sudjelovao. Na kraju svog izvješća dr. Malnar je primjetio da je svim članovima neophodna kontinuirana pravna pomoć.

Ad 4. – Izvješće tajnika o radu tajništva

Dr. Leonardo Bressan se u svom izvješću o radu tajništva osvrnuo na stanje financija Udruge tijekom 2011-te i tijekom 2012-te godine. Dobili smo uvid u stanje računa prema ukupnim prihodima i rashodima tijekom 2011-te i 2012-te godine i pokazana je pozitivna razlika na dan 01.10.2012. Gubitak financija tijekom 2012-te godine u odnosu na uložena sredstva je iskazan samo u radionicama koje su se održavale, dok je treći forum EURIPE u organizaciji KoHOM-a poslovao pozitivno i to sa minimalno uloženim sredstvima. Također je naglasio da su svi troškovi koje smo imali oko organizacije međunarodne razmjene specijalizanata obiteljske medicine prije i tijekom ovog kongresa pozitivni zahvaljujući brojnim donacijama koje smo dobili.

Ad 5. – Izvještaj NO-a o radu

Izvještaj Nadzornog odbora je podnosila dr. Ines Balint koja je navela da je nadzorom nad financijskim poslovanjem vidljivo je da je financijsko poslovanje tijekom 2011. godine bilo pozitivno i da je vođeno sukladno važećim Zakonom o financijskom poslovanju Udruga.  Nadzorom nad radom Udruge uočeno je da je tijekom 2012. godine došlo do povrede Statuta obzirom da izviješća sa sjednica IO-a nisu redovito dostavljana NO-u, i da pozivi za Skupštinu nisu članovima dostavljeni pismenim putem. Upozorava se Udruga na nedopustivost takvog djelovanja te smo uvjereni da će Udruga u budućnosti djelovati u skladu s statutarnim odredbama.

Ad 6. – Izvještaj MV-a o radu

Izvješće Mirovnog Vijeća je podnio dr. Zrinko Karlović. Od posljednje Skupštine do danas su obradili samo jednu prijavu kolegice sa dvije supotpisane osobe koja se odnosila na četiri osobe iz vodstva KoHOM-a koji su prijavitelji smatrali uvredljivima i u jednom slučaju spolno diskriminirajućima. Radio se o privatnim e- mailovima a ne istupima na listi. MV je ocijenilo da su sporni navodi posljedica pisanja u žaru diskusije. Nakon provjere prijave za spolnu diskriminaciju MV je ocijenilo da nema temelja za postupak. MV je u skladu s pravilnikom prpeoručilo da se prozvane osobe ispričaju oštećenima. Novih prijava nije bilo. Nakon svih izvješća je slijedilo glasovanje o izvješćima. Sva izvješća su jednoglasno prihvaćena.

Ad 7. – Tumačenje Statuta Udruge

Dr. Malnar je dao tumačenje sadašnjeg čl. 21 Statuta KoHOM-a koji govori o održavanju Skupštine i vremenskom sazivanju iste uz prijedlog promjene članka prema kojemu bi se izborna Skupština trebala održati najkasnije do kraja kalendarske godine u kojoj članovima IO-a, MV-a, NO-a i Predsjedniku ističe mandat. Nakon toga je dao tumačenje članka 20. Statuta u dijelu članka koji se odnosi na pravo glasanja delegata Skupštine uz prijedlog izmjene. Promjena ide u smjeru da delegat Skupštine ima pravo glasa ako je uplatio članarinu za tekuću godinu do početka Skupštine. Također je predloženo i dodavanje članka 46 koji bi omogućio raspuštanje podružnice na prijedlog IO-a.

Sva tumačenja Statuta KoHOM-a su data delegatima Skupštine na glasanje i oba tumačenja su usvojena.

Ad 8. – Izmjene Statuta Udruge

Slijedilo je glasovanje o izmjenama Statuta KoHOM-a kako se ne bi ponovila dvosmislena tumačenja Statuta. Promjena članka 21. Statuta je prihvaćena sa 83 glasa od ukupno 86 delegata koji su glasovali. Promjena članka 20. Statuta je prihvaćena sa također 83 glasa od ukupno 90 delegata koji su glasovali za tu izmjenu Statuta. Prijedlog za uvođenje članka 46 koji omogućuje raspuštanje podružnice je podržalo 88 delegata Skupštine od ukupnog 90 koliko ih je glasalo.

Ad 9. – Izbori za tijela udruge ( predsjednik/ca, IO, NO, MV )

Nakon objašenjenja samog procesa kandidature i glasovanja slijedio je izborni dio Skupštine. Prvo se birao novi predsjednik/ca KoHOM-a. Postojala je samo jedna kandidatura i to kolegice Ines Balint koja je u kratkoj prezentaciji iznijela svoje viđenje KoHOM-a i načina na koji bi vodila Udrugu. Nakon toga se glasovalalo. Glasovalo je svih 90 delegata Skupštine koji su bili prisutni. Od toga je 5 delegata bilo suzdržano, a 85 delegata je dalo svoj glas za izbor kolegice Balint za novu predsjednicu KoHOM-a.  Zatim je slijedila kandidatura za članove Izvršnog odbora. Za 6 mjesta se kandidiralo 7 delegata. I to su bili:

Dijana Ramić Severinac
Diana Kralj
Leonardo Bressaan
Mario Malnar
Ljiljana Ćenan
Željko Gumzej
Tanja Pekez Pavliško

Rezultati glasovanja su slijedeći:

Leonardo Bressan: glasovalo je 90 delegata i od toga je 85 glasova bilo ZA

Dijana Ramić Severinac: glasovalo 90 delegata, od toga 83 glasa ZA

Mario Malnar: glasovalo 89 delegata, od toga 82 glasa ZA

Ljiljana Ćenan: glasovalo 89 delegata, od toga 77 glasova ZA

Željko Gumzej: glasovalo 88 delegata, od toga 70 glasova ZA

Diana Kralj: glasovalo 89 delegata, od toga 67 glasova ZA

Tanja Pekez Pavliško; glasovalo 88 delegata, od toga 47 glasova ZA

Prema rezulatima novi članovi IO-a su:

1.Ines Balint

2. Leonardo Bressan

3. Dijana Ramić Severinac

4. Mario Malnar

5. Ljiljana Ćenan

6. Željko Gumzej

7. Diana Kralj

Nakon toga je slijedio izbor kandidata za Nadzorni odbor. Kandidati su bili: Slavica Vrtlarić,  Sanja Scarpa Bugarić i Irena Tomić Vrbić. Rezultati glasovanja su bili slijedeći:

1. Slavica Vrtlarić : glasovalo 87 delegata, od toga 81 glas ZA

2. Sanja Scarpa Bugarić: glasovao 81 delegat, od toga 77 glasova ZA

3. Irena Tomić Vrbić: glasovalo 82 delegata, od toga 71 glas ZA

Kandidati za Mirovno Vijeće su bili slijedeći: Zrinko Karlović, Aleksandar Ljubotina, Silvestra Kolega. Rezultati glasovanja su bili slijedeći:

1. Zrinko Karlović: glasovalo 88 delegata i od toga svi su bili ZA

2. Aleksandar Ljubotina: glasovalo 88 delegata i od toga 87 glasova ZA

3. Silvestra Kolega: glasovalo 90 delegata i od toga je 85 glasova bilo ZA

Kolega Karlović je iznio svoju kratku prezentaciju sa prijedlogom preustroja liste koordinatora za kojom se u praksi pokazala potreba zbog velikog broja neaktivnih koordinatora na sadašnjoj listi. Kolege na Skupštini su se složili sa njegovim prijedlogom. Također pod tom točkom dnevnog reda je slijedio i kratki izvještaj kolege Muslića o dosadašnjem radu Povjerenstva za PZZ pri HLK-u čiji je on predsjednik. Kolega je naveo što je sve Povjerenstvo uspjelo napraviti tijekom svog kratkog rada. Na samome kraju se glasalo o novom prijedlogu članarine KoHOM-a koji bi iznosio 50 KN mjesečno ili 600 KN godišnje. Na taj način bi se iz članarine KoHOM-a mogli plaćati i troškovi odvjetničkog ureda koji bi unajmili.

Za prijedlog je glasalo 77 delegata i od toga je 73 delegata podržalo novi prijedlog članarine od 50 KN mjesečno.

Zapisnik vodila: Dijana Ramić Severinac

Discover more from KoHOM

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading