home obavijesti, predavanja Pozivnica za predstavljanje u Westinu

Pozivnica za predstavljanje u Westinu

Pozivamo vas na predstavljanje

Nacionalnih kliničkih smjernica za liječenje depresivnog poremećaja

Predstavljanje dokumenta Nacionalne kliničke smjernice za liječenje depresivnog poremećaja, koji predstavlja konsenzus psihijatrijskih društava Hrvatskog liječničkog zbora za liječenje depresivnog poremećaja održati će se 8. studenoga (petak) u 19 sati u sklopu Prvog međunarodnog kongresa o medicini usmjerenoj prema osobi, hotel Westin, Zagreb, Ulica Izidora Kršnjavog 1 (dvorana Maksimir).

medix-oglas1 medix-oglas2

Službena stranica kongresa: http://www.icpcmzagreb2013.com/

KLINIČKE SMJERNICE ZA LIJEČENJE DEPRESIVNOG POREMEĆAJA

Srpanj 2013. Godina 19

Broj 106, Suplement 1

Hrvatsko društvo za kliničku psihijatriju HLZ-a

(predsjednica: prof. dr. sc. Slađana Štrkalj-Ivezić, dr. med.)

Hrvatsko psihijatrijsko društvo

(predsjednik: prof. dr. sc. Vlado Jukić, dr. med.)

Hrvatsko društvo za psihofarmakoterapiju i biologijsku psihijatriju HLZ-a

(predsjednik: prof. dr. sc. Miro Jakovljević, dr. med.)

KRATKI SAŽETAK

sup-106Smjernice za liječenje depresije, koje su nedavno usvojila krovna psihijatrijska društva – Hrvatsko društvo za kliničku psihijatriju HLZ-a, Hrvatsko psihijatrijsko društvo i Hrvatsko društvo za psihofarmakoterapiju i biologijsku psihijatriju HLZ-a, temelje se na smjernicama vodiča različitih psihijatrijskih svjetskih udruženja i hrvatske kliničke prakse. Namijenjene su liječenju depresivnih epizoda kod odraslih te kod djece i adolescenata u kliničkoj psihijatrijskoj praksi i u ordinaciji liječnika obiteljske medicine.

Smjernice uključuju različite postupke koji doprinose uspješnom kliničkom vođenju oboljelih od depresije, a uključuju: postavljanje dijagnoze, procjenu suicidalnog rizika, procjenu potrebe za bolničkim liječenjem, psihobiosocijalnu formulaciju bolesti na temelju koje se donosi individualni plan liječenja, smjernice za primjenu psihofarmaka s preporukama prvog, drugog i trećeg izbora liječenja, smjernice za psihoterapijsko liječenje, metode samopomoći, psihosocijalne metode i indikacije za primjenu neurostimulativnih bioloških metoda liječenja. Smjernice ističu važnost individualnog planiranja liječenja te uspostavljanja odnosa povjerenja i terapijskog saveza. Cilj im je pomoći liječnicima u donošenju odluka koje se tiču planiranja i izbora liječenja bolesnika u svakodnevnoj praksi, te pridonijeti kvaliteti i uspješnosti liječenja depresije i time unaprjeđenju mentalnog zdravlja u RH.

Discover more from KoHOM

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading