home NAJAVE, obavijesti, reagiranja Sastanak u veleposlanstvu Danske

Sastanak u veleposlanstvu Danske

Poštovane kolegice i kolege,

Dana 27.11.2013. pozvana sam predsjednica KoHOM-a na sastanak u Veleposlanstvo Kraljevine Danske u RH vezano uz prosvjedni dopis koji je KoHOM uputio istom Veleposlanstvu zbog nesudjelovanja obiteljskih liječnika u prezentacijama na njihovoj Konferenciji o ulozi obiteljskog liječnika u liječenju šećerne bolesti.

Sastanku je također prisustvovala Dr.sc.Tamara Poljičanin, dr. med., spec. epid. ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo RH koji je ujedno i inicijator Konferencije.

Na sastanku se raspravljalo o neozbiljnosti predstavljanja uloge obiteljskog liječnika u liječenju šećerne bolesti, a da niti jedan od prezentera tj. predavača nije obiteljski liječnik. Predstavnik veleposlanstva Kraljevine Danske je istaknuo da su oni samo prateći suorganizatori Konferencije, a da je sama Konferencija pokrenuta na inicijativu ZZJZ te da smatraju da nije trebalo doći do ovakvog spora jer njihove namjere nisu bile loše, niti su oni pozivali predavače Konferencije.

Stoga je Tamari Poljičanin, dr. med., spec. epid. ravnateljici HZJZ ukazana potreba i nužnost da na idućim Konferencijama koje će se održati na tu temu svakako pozovu i specijalisti obiteljske medicine da aktivno sudjeluju u prezentaciji i obradi same teme obzirom da smo upravo mi kao obiteljski liječnici kompetentni raspravljati o ulozi obiteljskoj liječnika u liječenju šećerne bolesti.

Pozdravljamo ovaj sastanak i novo nastalu incijativu da nas se direktno i aktivno uključi u raspravu i zahvaljujemo se veleposlanstvu Kraljevine Danske koji su inicirali rješenje novonastalog problema.

S poštovanjem,

Ines Balint, dr. med., spec. obit. med.

predsjednica KoHOM-a

Discover more from KoHOM

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading