home HLK Primarna zaštita na poplavljenim područjima

Primarna zaštita na poplavljenim područjima

Izvor: www.hlk.hr

ZAGREB, 22. svibnja 2014. – Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje (HZZO) poduzima sve potrebne radnje kako bi se omogućila nužna zdravstvena zaštita stanovnicima s poplavljenih područja, ne samo iz Hrvatske, nego i iz Bosne i Hercegovine, koji u sve većem broju dolaze u prihvatne centre u Hrvatskoj, priopćili su iz HZZO-a. Ukupno je u općinama Gunji, Drenovci (Posavski Podgajci, Rajevo selo, Račinovci i Đurići), Vrbanji (Strošinci i Soljani), poplavljeno sedam ordinacija primarne zdravstvene zaštite, koje su u skrbi imale 13.715 osiguranih osoba. Evakuirane su po jedna ordinacija u Slavonskom Brodu (u naselju Josip Rimac) i Bebrini.

Sve osigurane osobe mogu se, u slučaju nužne zdravstvene zaštite, javiti bilo kojem najbližem ugovorenom doktoru primarne zdravstvene zaštite prema mjestu gdje su privremeno smješteni. Svi doktori, kojima je ordinacija poplavljena, rade u ordinacijama na području Doma zdravlja Županja. Dio doktora, zaposlenika Doma zdravlja, sa poplavljenih područja rade i u ordinacijama koncesionara, u dvije smjene (Gradište, Otok, Cerna, Komletinici). U Bošnjacima, Vrbanji i Drenovcima, koji su djelomično evakuirani, ordinacije rade u obje smjene, po potrebi i do ponoći kako bi pružili zdravstvenu zaštitu svima koji rade na obrani naselja i mještanima koji su evakuaciju odbili.

Zahvaljujem svim kolegama na području ugroženih županija koji su još jednom pokazali da su i u teškim trenucima istinski profesionalci kojima su pacijenti na prvom mjestu i koji čine sve kako bi im pružili sigurnost u vidu zdravstvene zaštite.

Vaš predsjednik, prim. dr. Hrvoje Minigo

Discover more from KoHOM

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading