home reagiranja Reagiranja: Katarza

Reagiranja: Katarza

Dragi moji, svi,

O tome sam razmišljao prošle godine u ovo vrijeme i mučio se odlaskom ili ostankom a kako stari čika Freud kaže dilema je put u neurozu. I tako se dogodilo da sam sam sebi nabio anksioznost i povezao je sa poslom. Posljedično sam postao sve nezadovoljniji i sve je to kulminiralo ovog proljeća, odnosno ljeta kada sam za vrijeme odrade godišnjeg odmora, odnosno rada za dva (tri) normalna doktora, malo “maka”, “puka”, “odlipija”, “pop..dija”. Gotovo da bih mogao napisati datum kada se to dogodilo.

Imalo je to svog smisla i koristi. Poput katarze. Postigao sam neku vrstu nirvane i sada se uopće ne nerviram koliko ljudi je u čekaonici, kome je hitno čekati će a kome je bitno naručiti će se. Neka se nervira sestra, ako hoće, ima puno manje do mirovine. Malo me nervira svakodnevna priča sa C1 uputnicama i internom obradom ali i to ću polako isključiti iz svog repertoara – nemam više volje ni želje prijavljivati, gubim vrijeme, množe mi se sijede…

Klasični burnout. Ili možda ne?

Peticije se potpisuju za ćirilicu, za autoceste, za gejeve, protiv gejeva… Sve je bitnije od zdravstva. Pa jednog dana kada naš prosječan Petar Petrović iz Donje Motičine bude morao znati barem jedan strani jezik da bi se sporazumio sa svojim izabranim liječnikom možda se bude potpisivala i peticija “Nedamo naše liječnike” (njih 12 koji su ostali u RH i još su živi i vjerojatno rade honorarno iz mirovine).

Ovo je sustav koji poput živog blata usisava i davi sve one koji se koprcaju. Što se žešće trzamo to nam je kneminovni kraj bliže, mislim prije svega na biološki kraj (stres košta…).

Na kraju – nemam savjet, nemam preporuku. Nikoga ne uvjeravam u bilo koji svoj stav niti razuvjeravam. Tek iznosim svoje iskustvo, možda nekome olakša spoznaju da nije jedini, sam, jedinstveni sizif u zemlji Rvackoj.

Tempus fugit… i to je sve.

Lijepi pozdravi iz ugodno prohladnog Osijeka.
Alen

P.S. Odlučio sam da ne odlazim. Potonuti ću sa brodom, ako ga štakori (crvi) prije toga ne pojedu. Možda je to rješenje dileme dovelo do nirvane? Krhko je znanje…

Discover more from KoHOM

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading