home EQuiP, NOVOSTI EQUIP-ova ljetna škola

EQUIP-ova ljetna škola

Poštovane kolegice i kolege,

Čast mi je pozvati vas da sudjelujete u radu prve EQuiP-ove Ljetne škole koja se ove godine održava u Hrvatskoj i to u Trakošćanu.

EQUIP-ova ljetna škola
Poboljšanje kvalitete i skrbi u primarnoj zaštiti

[box]Program: PROGRAM EQuiP SUMMER SCHOOL   [/box]

U Trakošćanu će se od 25. do 28. lipnja održati EQuiP Ljetna škola koja će svojim programom dodatno poboljšati kvalitetu i sigurnost kao i mogućnost istraživanja u području primarne zdravstvene zaštite za sve zdravstvene djelatnike i stručnjake.

Ovogodišnja Ljetna škola se održava u suradnji EQuiPa, KoHOMa i Katedre za obiteljsku medicinu Medicinskog fakulteta u Zagrebu kao interaktivni tečaj s predavanjima međunarodnih stručnjaka u kombinaciji s osobnim i grupnim radom. EQuiP u svojim projektima naglašava širenje znanja i poticanje na suradnju te je cilj da programima unutar svojih projekata dotaknu najširu moguću populaciju.

eqip-summer-school

Ljetna škola je namijenjena istraživačima i zdravstvenim djelatnicima (liječnicima, medicinskim sestrama, ljekarnicima i ostalim zdravstvenim djelatnicima) koji se žele usavršavati u području istraživanja i unaprjeđenja kvalitete skrbi. Iako Ljetna škole neće biti isključivo usmjerena na određenu zdravstvenu djelatnost, naglasak će biti stavljen na kvalitetu skrbi u primarnoj zdravstvenoj zaštiti.

EQuiP predstavlja mrežnu organizaciju Europskog udruženja liječnika obiteljske medicine (WONCA Europe) usmjerenu na osiguranje kvalitete i sigurnost u primarnoj zdravstvenoj zaštiti. EQuiP-ova Ljetna škola se održava od 2008. godine s ciljem osposobljavanja zdravstvenih djelatnika za izradu i usavršavanje vlastitih projekata unaprjeđenja kvalitete. Predavači Ljetne škole su stručnjaci iz područja osiguranja kvalitete i sigurnosti u primarnoj zdravstvenoj zaštiti koji će svoje znanje i iskustvo podijeliti s kolegama, a ove godine predavači su prof. dr. Jochen Gensichen (Njemačka), prof. dr. Frede Olesen (Danska) i dr. Dijana Ramić Severinac (Hrvatska).

eqip-summer-school2

U Ljetnoj školi se radi u grupama od 15 do 20 polaznika tijekom četiri dana u jutarnjim i popodnevnim terminima. Tečaj je interaktivni, a sastavljen je od predavanja međunarodnih stručnjaka, individualnog rada i rada u grupi. Na kraju tečaja polaznici Ljetne škole predstavljaju vlastiti plan tj. projekt istraživanja vezan uz kvalitetu rada u primarnoj zdravstvenoj zaštiti.

U privitku vam šaljem link na Ljetnu školu, kao i potrebne materijale.

http://www.equip.ch/…/summer_sch…/summer_school_2015_zagreb/

http://www.allgemeinmedizin.uni-jena.de/content/education/equip_summer_school/equip_2015/index_eng.html

Za sve informacije, molim da se obratite na moj mail: dijana.rs1@gmail.com

Program: PROGRAM EQuiP SUMMER SCHOOL

Srdačan pozdrav,
Dijana, Jochen, Frede

Discover more from KoHOM

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading