home NOVOSTI, PRIOPĆENJA Priopćenje: Tražimo ispriku prof. dr. Ante Ćorušića

Priopćenje: Tražimo ispriku prof. dr. Ante Ćorušića

Priopćenje KoHOM-a:

[box] Tražimo ispriku prof. dr. Ante Ćorušića zbog uvrede obiteljskih liječnika izrečenih u Dnevniku Nove TV 25.08.2015. u 19,15 sati[/box]

Liječnici okupljeni u Koordinaciji hrvatske obiteljske medicine (KoHOM) izražavaju duboko nezadovoljstvo izjavom prof. dr. Ante Ćorušića objavljenoj u Dnevniku Nove TV u utorak, 25.08.2015. u 19,15 sati kada je u prilogu o pregledima kod obiteljskih liječnika izjavio kako „…sumnja u kvalitetu rada obiteljskih liječnika“. Konkretno, kolega Ćorušić se osvrnuo na elektroničku uslugu „klikanja“ kojom mi obiteljski liječnici prikazujemo obim obavljenih usluga kako bi one bile vidljive HZZO-u. „Vi ne možete znati je li stvarno ono što je elektronički klikano i učinjeno i kakva je kvaliteta te usluge“, izjavio je kolega Čorušić u Dnevniku Nove TV očito aludirajući na falsificiranje naših usluga.

Izrečene riječi su uvredljive za obiteljske liječnike i nedolične su za javni govor. Posebno je neprihvatljivo kad ih izgovori kolega, također liječnik, suprug obiteljske liječnice jer time dovodi u pitanje vjerodostojnost i opstojnost sustava kojeg i sam predstavlja. Zdravstveni sustav Republike Hrvatske počiva na radu čestitih, stručnih i požrtvovnih liječnika posebice obiteljskih liječnika koji se unatoč svim objektivnim teškoćama i podcijenjenosti svog rada nesebično sebe daju ugroženima i potrebitima. Pozivamo Vas da provedete nekoliko dana radeći u ordinacijama obiteljske medicine na Mljetu, Pelješcu, Gorskom Kotaru , Slavoniji ili Lici u zimskom razdoblju te da se konačno upoznate što i kako rade obiteljski liječnici u Republici Hrvatskoj.

Kolega Ćorušić, u ime članova KoHOM-a, ali i svih drugih obiteljskih liječnika koje su Vaše riječi uvrijedile, zahtijevamo da se zbog neprimjerene izjave i iznijetih neistinitih tvrdnji javno ispričate te da se u očitoj predizbornoj kampanji ne služite neistinama, paušalnim ocjenjivanjem i degradiranjem rada obiteljskih liječnika radi postizanja političkih bodova.

dr. Ines Balint,

predsjednica KoHOM-a

U Zagrebu,26.08.2015.

Discover more from KoHOM

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading