home NOVOSTI, PODRUŽNICE KoHOMA-a 122. obljetnica Hitne službe PGŽ

122. obljetnica Hitne službe PGŽ

SVEČANOST POVODOM DANA ZAVODA ZA HITNU MEDICINU PGŽ I 122. OBLJETNICE HITNE SLUŽBE U OPATIJI

Izvor: KoHOM Primorsko-goranske Županije

Danas je svečano obilježen Dan Zavoda za hitnu medicinu PGŽ i 122. obljetnice obavljanja hitne medicine na području PGŽ, kojoj svečanosti je prisustvovao, na poziv ravnatelja ZZHM PGŽ Dr Davora Vukobrata, i Predsjednik Podružnice KoHOMa za PGŽ.

Svečana je atmosfera započela sviranjem himne Primorsko-goranske županije pri čemu se uzvanici nisu ustali u znak poštovanja, vjerujemo zbog iznenađenja, ali ono što je ostalo primijećeno je da se nisu ustali prvenstveno predstavnici lokalnih vlasti (gradova i županije) te zdravstvenih ustanova čiji su oni osnivači ?

pgz-kohom

Nakon početnog “kiksa”, vođenje svečanosti je preuzeo Ernest Marinković, poznati novinar, koji se riječima dobrodošlice i zahvalnosti obratio svim prisutnima…

Svečanost je otvorio ravnatelj ZZHM PGŽ dr Davor Vukobrat koji se, u kratkoj i konkretnoj analizi o povijesti takve važne djelatnosti, osvrnuo i na sadašnjost, posebno spomenuvši inicijatora osnivanja Zavoda, umirovljenog kolegu dr Freda Zeidlera.

Nakon dr Vukobrata, prisutnima se obratila i ravnateljica Hrvatskog Zavoda za hitnu medicinu, kolegica Dr Maja Grba-Bujević koja je, preplavljena emocijama zbog gubitka jedne važne karike u brizi za stradale i bolesne na ovim područjima – Hitne helikopterske medicinske službe – ubrzo prekinula svoje izlaganje s emotivnim pozivom da se takvo što ne izgubi i da se iz sustava ne izgube svi zdravstveni djelatnici koji su požrtvovno radili u toj službi tijekom pilot-projekta.

Potom se sudionicima obratio i pomočnik ministra zdravlja Dr Miljenko Bura, koji je najavio nastavak angažiranosti i borbe za opstanak takve jedne službe od vitalnog značaja za stanovnike ovih regija.

pgz-kohom2

Skupu su se obratili i Predsjednik Hrvatske Liječničke Komore Dr Trpimir Goluža, zamjenica župana PGŽ Marina Medarić, zamjenik gradonačelnika Opatije Fernando Kirigin, direktor Hrvatske udruge poslodavaca u zdravstvu mr. Dražen Jurković…

Na kraju je poznati kantautor u PGŽ, Duško Jeličić u pratnji supruge, uz par svojih domaćih pjesama, dao još jedan domaćinski ‘štih’ svečanosti nakon koje je uslijedilo druženje sudionika uz prigodni domjenak.

Discover more from KoHOM

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading