home NOVOSTI, PODRUŽNICE KoHOMA-a 122. obljetnica Hitne službe PGŽ

122. obljetnica Hitne službe PGŽ

SVEČANOST POVODOM DANA ZAVODA ZA HITNU MEDICINU PGŽ I 122. OBLJETNICE HITNE SLUŽBE U OPATIJI

Izvor: KoHOM Primorsko-goranske Županije

Danas je svečano obilježen Dan Zavoda za hitnu medicinu PGŽ i 122. obljetnice obavljanja hitne medicine na području PGŽ, kojoj svečanosti je prisustvovao, na poziv ravnatelja ZZHM PGŽ Dr Davora Vukobrata, i Predsjednik Podružnice KoHOMa za PGŽ.

Svečana je atmosfera započela sviranjem himne Primorsko-goranske županije pri čemu se uzvanici nisu ustali u znak poštovanja, vjerujemo zbog iznenađenja, ali ono što je ostalo primijećeno je da se nisu ustali prvenstveno predstavnici lokalnih vlasti (gradova i županije) te zdravstvenih ustanova čiji su oni osnivači ?

pgz-kohom

Nakon početnog “kiksa”, vođenje svečanosti je preuzeo Ernest Marinković, poznati novinar, koji se riječima dobrodošlice i zahvalnosti obratio svim prisutnima…

Svečanost je otvorio ravnatelj ZZHM PGŽ dr Davor Vukobrat koji se, u kratkoj i konkretnoj analizi o povijesti takve važne djelatnosti, osvrnuo i na sadašnjost, posebno spomenuvši inicijatora osnivanja Zavoda, umirovljenog kolegu dr Freda Zeidlera.

Nakon dr Vukobrata, prisutnima se obratila i ravnateljica Hrvatskog Zavoda za hitnu medicinu, kolegica Dr Maja Grba-Bujević koja je, preplavljena emocijama zbog gubitka jedne važne karike u brizi za stradale i bolesne na ovim područjima – Hitne helikopterske medicinske službe – ubrzo prekinula svoje izlaganje s emotivnim pozivom da se takvo što ne izgubi i da se iz sustava ne izgube svi zdravstveni djelatnici koji su požrtvovno radili u toj službi tijekom pilot-projekta.

Potom se sudionicima obratio i pomočnik ministra zdravlja Dr Miljenko Bura, koji je najavio nastavak angažiranosti i borbe za opstanak takve jedne službe od vitalnog značaja za stanovnike ovih regija.

pgz-kohom2

Skupu su se obratili i Predsjednik Hrvatske Liječničke Komore Dr Trpimir Goluža, zamjenica župana PGŽ Marina Medarić, zamjenik gradonačelnika Opatije Fernando Kirigin, direktor Hrvatske udruge poslodavaca u zdravstvu mr. Dražen Jurković…

Na kraju je poznati kantautor u PGŽ, Duško Jeličić u pratnji supruge, uz par svojih domaćih pjesama, dao još jedan domaćinski ‘štih’ svečanosti nakon koje je uslijedilo druženje sudionika uz prigodni domjenak.