home Ministarstvo zdravstva, NOVOSTI Čestitka ministru

Čestitka ministru

Poštovani kolega Nakić, cijenjeni ministre,

nakic_miz (2)u ime članova Koordinacije hrvatske obiteljske medicine (KoHOM) i svoje osobno, od srca Vam čestitam na imenovanju ministrom zdravlja Republike Hrvatske. Pred Vama su novi izazovi, ali i već započete zadaće i odgovornosti koje ćete, ne sumnjamo, svojim znanjem, stručnošću i iskustvom uspješno obavljati.

Kao predsjednica KoHOM-a vjerujem kako ćete i dalje nastaviti s reformom primarne zdravstvene zaštite kao čvrstog temelja zdravstvenog sustava. Iz Vaših prvih javnih nastupa vidljivo je kako se Vaša vizija zdravstvene zaštite i funkcioniranja zdravstvenog sustava podudara s našom i da je Vama, kao i nama, pacijent u prvom planu. Vjerujemo da ćete prepoznati potrebu vraćanja digniteta liječničkoj struci, među kojima smo i mi, obiteljski liječnici. Nadalje, uvjereni smo da ste duboko svjesni potrebe za temeljitom reformom jer jedino tako možemo zadržati liječnike u Hrvatskoj.

Zalažemo se za otvorenu komunikaciju o problemima na svim razinama i sa svim službama, za zajedničko rješavanje problema, poboljšanje uvjeta i procesa rada timova obiteljske medicine, za jasna “pravila igre” za sve, od osiguravatelja do pacijenata, za nastavak reforme domova zdravlja, racionalizaciju i povezivanje sustava, dogovor svih sudionika o načinu rada.

Stojimo Vam na raspolaganju za otvorenu komunikaciju o svim pitanjima. Ono što mi želimo jest poboljšanje uvjeta rada liječnika obiteljske medicine u čemu ćemo, nadamo se, imati Vašu podršku. Nadam se kako ćemo zajedničkom suradnjom doprinijeti učinkovitijem zdravstvenom sustavu.

Želim Vam puno uspjeha u budućem radu u kojem će Vam naša vrata biti otvorena.

S poštovanjem,
dr. Ines Balint,
predsjednica KoHOM-a

ines_balint_sign

Zagreb, 25.1.2016.

Discover more from KoHOM

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading