home reagiranja, TOP NOVOSTI Reagiranje na komentar g. Nike Bulića na HRT

Reagiranje na komentar g. Nike Bulića na HRT

Koordinacija hrvatskih liječnika obiteljske medicine (KoHOM) najoštrije osuđuje izjavu gospodina Nike Bulića koji je u emisiji Hrvatske televizije, Hrvatska uživo emitirane 21. veljače 2017. govoreći o situaciji u djelatnosti turističkih vodiča kazao slijedeće: „U svakoj struci imate, recimo medicini, doktora opće prakse pa onda idete na odjel za uho, grlo, nos ,pa tamo imate primariusa ili onoga koji zna u dubinu što može biti vaš problem.

Pročitajte cijeli dokument: Bulić-reagiranje

Tom je izjavom uvrijedio i liječničku struku ali i sve specijaliste opće/obiteljske medicine u Hrvatskoj. Gospodin Bulić pokazao je da nimalo ne poznaje djelokrug rada specijalista opće/obiteljske medicine koji se školuju minimalno deset godina da bi mogli obavljati taj posao. Također, gospodin Bulić pokazao je da ne zna niti stupnjeve stručnog napredovanja i da ne zna da i u općoj/obiteljskoj medicini u Hrvatskoj postoje primarijusi, ali i doktori znanosti, docenti i profesori obiteljske medicine.

Vrijeđanje onih koji su mukotrpnim učenjem i radom stekli diplome medicinskog fakulteta, specijalističke i druge diplome – najoštrije osuđujemo. Zbog impliciranja da liječnici opće/obiteljske medicine ne znaju svoj posao i da svaštare, KoHOM traži javnu ispriku gospodina Nike Bulića.

 

Discover more from KoHOM

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading