home RADIONICE, Simpozij, Tečaj Tečaj „Multidisciplinarni pristup liječenja melanoma s kiruškim osvrtom“

Tečaj „Multidisciplinarni pristup liječenja melanoma s kiruškim osvrtom“

Poštovani kolegice i kolege,

velika čast i zadovoljstvo nam je pozvati vas na poslijediplomski tečaj stalnog medicinskog usavršavanja I. kategorije pod naslovom „MULTIDISCIPLINARNI PRISTUP LIJEČENJU MELANOMA S KIRURŠKIM OSVRTOM“

[box]  Program tečaja pogledajte ovdje: Program – liječenje melanoma [/box]

Tečaj „Multidisciplinarni pristup liječenja melanoma s kiruškim osvrtom“ prvi je ove vrste u Hrvatskoj. Nastao je kao rezultat rada multidisciplinarnog tima za melanom KBC-a Zagreb. Tijekom zadnjih nekoliko godina liječenje melanoma drastično se promijenilo. U Hrvatskoj se godišnje registrira oko 500 novih slučajeva melanoma. Melanom
je karcinom kože s velikim zloćudnim potencijalom od kojega umire 50 posto oboljelih. Od melanoma najčešće obolijevaju osobe u dobi između 40. i 60. godine starosti, iako se bilježi porast oboljelih i u dječjoj i adolescentnoj dobi.

Tečaj je namijenjen svim strukama koje su uključene u liječenje pacijenata s melanomom (specijalisti obiteljske medicine, specijalisti dermatologije, specijalisti opće kirurgije, specijalisti plastično rekonstruktivne kirurgije, specijalisti torakalne kirurgije, specijalisti otorinolaringologije, specijalisti oftalmologije, specijalisti neurokirurgije, specijalisti abdominalne kirurgije, specijalisti nuklearne medicine, specijalisti onkologije i specijalisti patologije).

Namjera ovog tečaja je pružiti koncentrirana znanja iz svih specijalnosti koje se bave dijagnostikom i liječenjem melanoma, prvenstveno liječnicima primarne zdravstvene zaštite, u svrhu poboljšanja rane dijagnostike melanoma. Polaznici tečaja dobiti će najrecentnije podatke i metode u liječenju ove zloćudne bolesti.

Veselimo se vašem dolasku i ugodnom druženju!

S poštovanjem,
Prof. dr. sc. Davor Mijatović, dr. med.