home Iz TISKA, NOVOSTI, PRIOPĆENJA Prioćenje za medije – 11.10.2010.

Prioćenje za medije – 11.10.2010.

Koordinacija Hrvatske Obiteljske Medicine je od svog nastanka, prije gotovo dvije godine, bila i jeste aktivnim sudionikom u svim događajima koje je sa sobom donijela nova reforma zdravstva Ministra dr. Darka Milinovića.

Upornim i beskompromisnim radom, Koordinacija Hrvatske Obiteljske Medicine je uspjela osigurati održivost i neprekinutost u ostvarivanju zdravstvene zaštite osiguranika zasad jedinog osiguravatelja u osnovnom zdravstvu, Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje.

U svojoj dosadašnjoj aktivnosti, Koordinacija Hrvatske Obiteljske Medicine je nebrojeno puta upozoravala kreatore reforme zdravstva na sva loša rješenja koja su bila nametnuta, uspijevajući pri tome senzibilizirati iste na glas razuma struke – temelja cjelokupnog zdravstva Republike Hrvatske.

Zahvaljujući argumentiranim raspravama, Koordinacija Hrvatske Obiteljske Medicine je prepoznata kao istinska snaga primarne zdravstvene zaštite u Hrvatskoj, što je rezultiralo najmasovnijim članstvom, kvalitetnom i paritetnom suradnjom s nadležnim Komorama u zdravstvu, te postupnim pristupanjem ostalih djelatnosti iz primarne zdravstvene zaštite (stomatologa, kućnih njega, itd.).

Stoga Koordinacija Hrvatske Obiteljske Medicine gleda sa simpatijama najavljeno sutrašnje iskazivanje nezadovoljstva djela ugovornih liječnika kao podršku proizvođaču jednog od programskih rješenja (tvrtka ABA informatika d.o.o.), a zbog sporenja s Ministarstvom zdravstva i socijalne skrbi te Hrvatskim Zavodom za Zdravstveno Osiguranje, kao što je i dosad pozdravljala svaki demokratski način iskazivanja neslaganja sa situacijom u hrvatskom zdravstvu.

Originalni tekst priopćenja

Ispred Izvršnog odbora KoHOM-a,

Leonardo Bressan, dr. med.

Tajnik KoHOM-a

Predsjednik Podružnice za PGŽ

Discover more from KoHOM

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading