home NOVOSTI In memoriam: Dijana Ramić Severinac

In memoriam: Dijana Ramić Severinac

Dijana Ramić Severinac je bila jedinstvena, vedra, uporna, energična, ponosna mlada žena, majka, supruga, liječnica koja je svoj trag ostavila u svemu što je radila. Svojim je duhom okupila mnoge ljude oko sebe i zauvijek im obilježila živote. Bila je liječnica i utjeha svojim pacijentima. Bila je majka i supruga. S nemjerljivom je ljubavi i osmijehom u očima pričala o djeci, suprugu, o obiteljskim anegdotama. Žena u punom izvornom značenju.
Dijana se borila za dostojanstvo liječnika obiteljske medicine. Nastojala je liječiti svoje pacijente po najvišim standardima. Bila je beskompromisni borac za pravdu i nije joj bilo teško ući u sukob s institucijama, kako bi dokazala da se može drugačije i bolje. Nije posustajala pred preprekama na koje je nailazila, pred preprekama na koje su nailazile njene kolege. Aktivno je sudjelovala u radu KoHOM-a od osnutka i bila je dugogodišnja potpredsjednica podružnice u Krapinsko-zagorskoj županiji. Sudjelovala je u brojnim edukacijskim projektima s obje strane – kao učenica i studentica i kao predavačica. U KoHOM-u je svoj iznimni doprinos dala i u organizaciji niza naših kongresa gdje je preuzela veliki dio posla na sebe i postigla izuzetno uspješne rezultate. Svoj obol je dala i kao predstavnica KoHOM-a i dugogodišnji član EQuiP-a, čiji je glavni cilj doprinos razvoju visokog stupnja kvalitete i sigurnosti brige za pacijente u ordinaciji obiteljske medicine u svim zemljama Europe. Zalagala se da u Hrvatskoj zaživi projekt namijenjen liječnicima „patient-safety“, opet kako bi se unaprijedila kvaliteta skrbi za bolesne i nemoćne. Dijana je nesebično i svakodnevno svoje znanje i iskustvo prenosila mladim doktorima, pokušavajući ih motivirati da i njihov profesionalni izbor bude kraljica medicine, obiteljska medicina. Mladim generacijama je bila, ne samo profesionalno nego i osobno dostupna 24 sata dnevno, kada god je to bilo potrebno.
Njezin vedar duh, glasan i jedinstven smijeh, njena odlučnost i oštrina, njene ljudske vrijednosti i njezin borbeni duh biti će nam vodilja u danima koji nam predstoje. Naša Dijana će živjeti u našim srcima, bit će uvijek prisutna u našim budućim skupovima i u ovim virtualnim prostranstvima. Cijeloj obitelji, prijateljima i pacijentima naše drage Dijane, izražavamo duboku sućut. Dijana Zbogom, do našeg budućeg susreta! Neka Ti je laka zemlja, počivala u miru.