home NOVOSTI Učlanite se…

Učlanite se…

Poštovana kolegice, poštovani kolega,

 

nadamo se da ćete u ovim ludim i vremenima totalnog preopterećenja nas u obiteljskoj medicini ipak uspjeti odvojiti nekoliko minuta vremena za pročitati ovo pismo.

 

I prije pandemije COVID-19 obiteljska medicina je bila u teškoj situaciji, preopterećena brojnim birokratsko-administrativnim poslovima koje su druge struke, službe i HZZO nepravedno godinama prebacivali na nas. Međutim, tijekom pandemije COVID-19 to opterećenje je naprosto eksplodiralo. Uz COVID odjele mi smo jedini dio zdravstvenog sustava koji tijekom cijele ove pandemije niti u jednom trenutku nije prestao biti dostupan našim pacijentima, koji smo radili cijelo vrijeme i odrađivali sve za naše pacijente. Unatoč tome, tijekom pandemije je na naša leđa dodatna zaduženja prebacivao tko se sjetio i kad god se sjetio. Učinili su od nas doslovno “Katice za sve”. Shvaćajući ozbiljnost situacije mi smo odradili koliko je god bilo u našoj moći, a realno i više od toga. No, unatoč svom uloženom trudu  primali smo i još uvijek primamo šamare sa svih strana (ministarstvo, HZZO, HZJZ, pacijenti).

 

Cijelo to vrijeme, i predpandemijsko i pandemijsko, KoHOM je jedina naša strukovna organizacija koja se neumorno i beskompromisno bori za položaj, status, radne uvjete i prava obiteljskih liječnika. Ta borba nije niti jednostavna niti lagana, a svjedočimo joj svakodnevno. Ono što svi mi kao liječnici u obiteljskoj/općoj medicini možemo napraviti da bismo pomogli u toj borbi, jest učlaniti se u KoHOM! Jer članstvom u KoHOM-u ne samo da podržavamo tu borbu, nego i podižemo reprezentativnost KoHOM-a što je također izuzetno bitno. Jer nije to borba KoHOM-a, to je naša borba, borba za naša prava, naš položaj, naše radne uvjete i na koncu za naše pacijente! Nemojte zaboraviti, što je nas više u KoHOM-u to je glas naših predstavnika snažniji i ima veću težinu. Ne možemo svi biti isturene figure u toj borbi, mnogi od nas to niti ne žele, ali ono što možemo i trebali bismo učiniti jest svojim članstvom u KoHOM-u pružiti jasnu podršku predstavnicima KoHOM-a i stati iza njih. I to nevezano jeste li domski liječnik ili ste u privatnoj praksi, jeste li mladi ili stariji, liječnik opće medicine ili specijalist obiteljske medicine, jeste li na početku ili na samom kraju karijere ili možda čak već i u mirovini. Svi smo pozvani uključiti se u borbu za spas obiteljske medicine.

 

Stoga, ako ste već učlanjeni u KoHOM na tome Vam zahvaljujemo i svakako Vas pozivamo da i kolege u svom okruženju potaknete na učlanjenje. A ukoliko još niste član, pozivamo Vas da nam se pridružite u KoHOM-u, i više ste nego dobrodošli!

 

Sve vezano za učlanjenje možete naći i ovdje: https://kohom.hr/mm/?page_id=303

Hodogram učlanjenja je sljedeći:

  1. Popunite pristupnicu
  2. Uplatite godišnju članarinu (300 kn za domske liječnike i one mlađe od 35 god., 600 kn za privatnike/koncesionare)
  3. Popunjenu pristupnicu i potvrdu o uplati članarine pošaljete na email: kohom.ured@gmail.com

 

Uplata članarine:

  1. Članarinu treba uplatiti na žiro račun Poštanske banke IBAN: HR2423900011100368312
  2. Poziv na broj: upišite svoj OIB
  3. Svrha/Opis: Ime i prezime, članarina KoHOM