home PODRUŽNICE KoHOMA-a Sastanak podružnice Vukovarsko Srijemske županije

Sastanak podružnice Vukovarsko Srijemske županije

23.11.10. u 20.30h, Održan je sastanak podružnice KoHOMa Vu-sri županije.

Diskutirano je nekoliko pitanja i ponuđena su rješenja.

1. specifikacija zbirnog računa – napomenuto je da svatko treba pisanim putem tražiti mjesečnu specifikaciju računa na osnovu kojih DZ stvara zbirni račun. Do sada je samo nekoliko kolegica i kolega to učinilo.

2. usluge čišćenja DZa – predočeno je prisutnima da mi ugovaratelji zdravstvenih usluga ne ugovaramo u timu čistačice, nego po svojoj volji možemo odrediti na koji će se način čistiti prostor: da li će ga doktor ili sestra uz doplatu na plaću, ili neka druga tvrtka čistiti, a ne DZ koji je sada postao izuzetno skup s tim, uobičajeno lošim uslugama – ovisi o nama samima. Ukoliko niste zadovoljni s njihovim uslugama čišćenja, jednostrano im ih otkažite uz ovjeru otkaza kod javnog bilježnika te urudžbirajte u DZu osobno uzimajući br. urudžbiranja ili putem slanja pošte s povratnicom. Dakle, prostore može čistiti sam liječnik, ponuditi sestri da ga ona čisti uz adekvatnu naknadu, mogu se i dalje koristiti usluge DZa za čišćenje, može se tražiti na tržištu neki od obrta ili drugih tvrtki koje se bave čišćenjem, a može se zaposliti osobu kao čistačicu na pola ili cijelo radno vrijeme. Pri tom, nekoliko ordinacija zajedno mogu zaposliti jednu čistačicu. Ona uz dobru naknadu može spremati i Vaš stan te raditi druge kućanske poslove. Dogovorite se međusobno i ponudite svoju zaposlenicu (npr) čistačicu samom DZu kao jeftiniju varijantu.

3. PDV – odbijamo platiti PDV na prethodno dostavljene i plaćene račune kao neosnovan. Odbijamo cijeli račun (i zaostaci su na računu i nova zakupnina s PDVom). Odbijamo PDV na nove zakupnine jer nije u skladu s ugovorom o zakupu, a neodgovara niti Odluci ministra o najvišem iznosu zakupnine. Tekst osporavanja računa na kraju. Pojašnjeno je koje to usluge DZ mora naplatiti s PDVom.(ono što proizvodi – usluge čišćenja, usluge zakupa prostora). Izvješteno je članstvo što KoHOM poduzima o toj temi.

4. Rješenja o privatnoj praksi – razlozi za izmjene, pojašnjenja. Savjeti. Predstoji sastanak u četvrtak u MZSSu oko toga gdje se nadamo dotaknuti i PDVa.

5. Novosti u novoj godini.

6. Diskusija o centrima OM.

7. Dežurstva i pripravnost, problem manjka liječnika osobito u Županji. Koja su naša prava i što možemo učiniti? Dok se ravnateljici DZ Županja ne kaže da ovako nećemo, neće niti biti promjena. Osobito znajući da prima više novaca za hitnost od HZZOa nego što plaća ljude koji rade.

8. dogovor što učiniti s podijeljenim papirima za osporavanje računa DZa. Napomena da je Pročelnici za zdravstvo županije rečeno i traženo da naprave sastanak s ravnateljima DZova, ali se oglušila o zahtjev. Napomenuto je da tražen i sastanak Savjeta za zdravlje, ali ni on se nije održao.

9. Razno…

Lijepo i brzo završeno,

vidimo se opet.

Očitovanje na PDV tekst izjave za download

——————————————————–

Mario Malnar, dr.med.

Predsjednik Koordinacije hrvatske obiteljske medicine (KoHOM)

adresa udruge: KoHOM, Siječanjska 17, 10000 Zagreb.

GSM: 091 735 7572

fax: 032 303 682

email: KoHOM.hr@gmail.com

Forum: http://www.kohom.hr/forum/

www.kohom.hr

Discover more from KoHOM

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading