home NOVOSTI ZDRAVSTVANA REFORMA: U LAŽI SU KRATKE NOGE

ZDRAVSTVANA REFORMA: U LAŽI SU KRATKE NOGE

Iako se ministar zdravstva hvali u medijima da je administrativno rasteretio obiteljske liječnike i da oni više neće morati izdavati putne naloge, činjenice su drugačije. Čemu laži, ministre?

Ministar Beroš 1. srpnja 2023.

„Kao što smo i najavili pokrenuli smo reformsku mjeru administrativnog rasterećenja liječnika obiteljske medicine. Administrativni postupak provjere i odlučivanja o opravdanosti izdanog putnog naloga, kao i zahtjeva osiguranih osoba za naknadu troškova prijevoza preneseni su s liječnika na administrativne službe HZZO-a. Zahvaljujući tome, učinili smo još jedan reformski korak prema rasterećenju primarne zdravstvene zaštite kako bi se liječnici mogli više posvetiti pacijentima koji su i u fokusu naše sveobuhvatne reforme zdravstva“.

 

Stvarna situacija, HZZO, 5. srpnja 2023.

„Zakon o obveznom zdravstvenom osiguranju kao i Pravilnik o uvjetima i načinu ostvarivanja prava iz obveznog zdravstvenog osiguranja nije mijenjan i izdavanje i izdavanje putnih naloga radi korištenja zdravstvene zaštite i dalje je u nadležnosti izabranih doktora. Iz tog razloga vas molimo da osiguranike ne šaljete u HZZO radi izdavanja istih te da postupate po ZOZO-u“.

 

Discover more from KoHOM

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading