home NOVOSTI Kampanja povodom svjetskog dana bubrega – “Zdravlje bubrega za sve! Ujednačimo dostupnost skrbi i optimalnog liječenja”

Kampanja povodom svjetskog dana bubrega – “Zdravlje bubrega za sve! Ujednačimo dostupnost skrbi i optimalnog liječenja”

Poštovane kolegice i kolege,

 

Počela je kampanja povodom obilježavanja Svjetskog dana bubrega. KoHOM se kao i prošle godine pridružio aktivnostima koje zajedno organiziraju Hrvatsko društvo za nefrologiju, dijalizu i transplantaciju, Hrvatsko društvo nutricionista i dijetetičara i Hrvatski zavod za javno zdravstvo.

Sama kampanja će se provoditi do 15.3. pod nazivom “Zdravlje bubrega za sve! Ujednačimo dostupnost skrbi i optimalnog liječenja” kroz medije i društvene mreže. Pratite mrežnu stranicu Dana bubrega https://svjetskidanbubrega.com a na Facebook-u Svjetski dan bubrega te Forum bubrežnih bolesnika.

Na sam Dan bubrega 14.3.2024. organizirana je javnozdravstvena akcija koja će se održati na Cvjetnom trgu od 10-15 sati, a osim u Zagrebu u suradnji s udrugama bolesnika slične akcije biti će održane i u Rijeci, Puli, Splitu, Sisku, Umagu, Zadru i Osijeku.

Također 14.3.2024. pripremamo webinar za bubrežne bolesnike na temu novosti u krvožilnim pristupima i ostvarivanju socijalnih prava bubrežnih bolesnika – poveznica na YouTube kanal slijedi naknadno!

Podijelite e-aplikaciju “Provjeri svoju bubrežnu funkciju”, sa svojim bolesnicima, jednostavni alat kojim svi zainteresirani mogu provjeriti stupanj svoje bubrežne funkcije i dobiti informacije o kroničnoj bubrežnoj bolesti a koja je dostupna na web stranici https://www.hdndt.eu/ ili putem QR koda:

Preuzmite promotivne materijale ovogodišnjeg Dana bubrega na https://www.hdndt.org/dogadjaji/56-svjetski-dan-bubrega-2024

Stručni simpozij povodom Svjetskog dana bubrega održat će se 15.3.2024. u Hrvatskom liječničkom zboru. Program i registracija dostupni na https://dan-bubrega2024.conventuscredo.hr Kotizacije nema!

Pozivam vas sve da se uključite u aktivnosti obilježavanja Svjetskog dana bubrega, dijelite poruke ovogodišnje kampanje i objave o aktivnostima, pridružite nam se na stručnim događanjima!

Poboljšajmo zajedno skrb za bubrežne bolesnike!

Nataša Ban Toskić dr.med.spec. obiteljske medicine

prof. dr. Mario Laganović

Discover more from KoHOM

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading