home NOVOSTI Kampanja povodom svjetskog dana bubrega – “Zdravlje bubrega za sve! Ujednačimo dostupnost skrbi i optimalnog liječenja”

Kampanja povodom svjetskog dana bubrega – “Zdravlje bubrega za sve! Ujednačimo dostupnost skrbi i optimalnog liječenja”

Poštovane kolegice i kolege,

 

Počela je kampanja povodom obilježavanja Svjetskog dana bubrega. KoHOM se kao i prošle godine pridružio aktivnostima koje zajedno organiziraju Hrvatsko društvo za nefrologiju, dijalizu i transplantaciju, Hrvatsko društvo nutricionista i dijetetičara i Hrvatski zavod za javno zdravstvo.

Sama kampanja će se provoditi do 15.3. pod nazivom “Zdravlje bubrega za sve! Ujednačimo dostupnost skrbi i optimalnog liječenja” kroz medije i društvene mreže. Pratite mrežnu stranicu Dana bubrega https://svjetskidanbubrega.com a na Facebook-u Svjetski dan bubrega te Forum bubrežnih bolesnika.

Na sam Dan bubrega 14.3.2024. organizirana je javnozdravstvena akcija koja će se održati na Cvjetnom trgu od 10-15 sati, a osim u Zagrebu u suradnji s udrugama bolesnika slične akcije biti će održane i u Rijeci, Puli, Splitu, Sisku, Umagu, Zadru i Osijeku.

Također 14.3.2024. pripremamo webinar za bubrežne bolesnike na temu novosti u krvožilnim pristupima i ostvarivanju socijalnih prava bubrežnih bolesnika – poveznica na YouTube kanal slijedi naknadno!

Podijelite e-aplikaciju “Provjeri svoju bubrežnu funkciju”, sa svojim bolesnicima, jednostavni alat kojim svi zainteresirani mogu provjeriti stupanj svoje bubrežne funkcije i dobiti informacije o kroničnoj bubrežnoj bolesti a koja je dostupna na web stranici https://www.hdndt.eu/ ili putem QR koda:

Preuzmite promotivne materijale ovogodišnjeg Dana bubrega na https://www.hdndt.org/dogadjaji/56-svjetski-dan-bubrega-2024

Stručni simpozij povodom Svjetskog dana bubrega održat će se 15.3.2024. u Hrvatskom liječničkom zboru. Program i registracija dostupni na https://dan-bubrega2024.conventuscredo.hr Kotizacije nema!

Pozivam vas sve da se uključite u aktivnosti obilježavanja Svjetskog dana bubrega, dijelite poruke ovogodišnje kampanje i objave o aktivnostima, pridružite nam se na stručnim događanjima!

Poboljšajmo zajedno skrb za bubrežne bolesnike!

Nataša Ban Toskić dr.med.spec. obiteljske medicine

prof. dr. Mario Laganović