home Iz TISKA, NOVOSTI ODRŽANA SKUPŠTINA KONCESIONARA!

ODRŽANA SKUPŠTINA KONCESIONARA!

NOVI.LISTDanas, petak 03.12.2010., u gradskoj viječnici u Rijeci, uspješno je održana Osnivačka (i izborna) Skupština koncesionara Primorsko-goranske županije.

Skupštinu je sazvao, prema zakonskoj obvezi, ravnatelj Doma zdravlja PGŽ Boris Ritoša, a u cilju reguliranja sastava Upravnog i Stručnog vijeća DZ PGŽ u svjetlu novog, koncesijskog razdoblja obavljanja javne zdravstvene službe.

U punoj gradskoj viječnici ravnatelj DZ PGŽ je nakon pozdravnog govora predložilo radno predsjedništvo, jednoglasno potvrđeno od strane svih prisutnih koncesionara, a koje je preuzelo vođenje sjednice.

Predsjedavajući je najprije pozdravio prisutne goste iz Primorsko-goranske županije, Područnog ureda HZZO, te predstavnike prisutnih komora u zdravstvu, te je potom dao priliku Pročelniku za zdravstvo i socijalnu skrb PGŽ gosp. Ivi Afriću, da se obrati prisutnima.

Nakon njega, skupu su se obratili županijski povjerenik Hrvatske Liječničke Komore dr Vladimir Mozetić te županijska povjerenica Hrvatske Komore Medicinskih Sestara, vms Dijana Ban.

Nakon pozdravnih govora i želja za uspješnom Skupštinom, radno je predsjedništvo s prisutnim koncesionarima članovima Skupštine, pristupilo usvajanju Poslovnika o radu Skupštine koncesionara PGŽ, potom izboru zapisničara i ovjerovitelja zapisnika, te izboru članova verifikacijske, kandidacijske i izborne komisije.

Nakon što su verifikacijska i kandidacijska komisija utvrdile pravilnost postupka do tog trenutka, pristupilo se objavi pristiglih prijedloga za predstavnike koncesionara u Upravno i u Stručno vijeće DZ PGŽ. Obzirom da je u dosadašnjim pregovorima s ravnateljstvom DZ PGŽ koji su prethodili sazivanju Skupštine postignut konsenzus o ulasku po jednog predstavnika za svaku koncesioniranu djelatnost u sastav Stručnog vijeća, za svakog se predloženog kandidata za oba vijeća glasovalo pojedinačno.

Nakon sprovedenog izbornog postupka, utvrđeno je da je Skupština koncesionara izabrala kao svoje predstavnike slijedeće koncesionare:

1. U Upravno vijeće Doma zdravlja PGŽ: Leonardo Bressan, dr med

2. U Stručno vijeće DZ PGŽ za djelatnost dentalne medicine Tatjana Margan, dr dent med

3. U Stručno vijeće DZ PGŽ za djelatnost kučnih njega Dijana Ban, vms

4. U Stručno vijeće DZ PGŽ za djelatnost zdravstvene zaštite žena Gordana Domika, dr med

5. U Stručno vijeće DZ PGŽ za djelatnost predškolske zaštite Dolores Gall-Sviderek, dr med

6. U Stručno vijeće DZ PGŽ za djelatnost lab. dijagnostike Goran Bulatović, spec med biok

7. U Stručno vijeće DZ PGŽ za djelatnost obiteljske medicine Ines Diminić Lisica, dr med

Nakon završenih i potvrđenih izbora, radno predsjedništvo je omogućilo ravnatelju DZ PGŽ Borisu Ritoši da se jošjednom obrati prisutnima i poželi što kvalitetniju i ravnopravniju suradnju s koncesionarima u budućem zajedničkom radu.

Potom se radno predsjedništvo zahvalilo na dolasku svim koncesionarima i zatvorilo ovaj uspješan skup, prvi takav u Hrvatskoj.

Zahvaljujući dosad postignutoj suradnji nakon izbora novog ravnatelja DZ PGŽ prije osam mjeseci, KoHOM PGŽ izražava svoje zadovoljstvo dosad postignutima rezultatima kao npr. činjenicu da je broj članova Stručnog vijeća od dosadašnjeg jednog člana (dosadašnjih zakupaca) povećan na ukupno šest, od koji je polovica učlanjena u Podružnicu KoHOM-a za PGŽ. To nam daje pravo vjerovati da je moguće da se glas struke počne slušati u samoj upravljačkoj strukturi Doma zdravlja PGŽ i da će to otvoriti nove mogućnosti da koncesionari ne budu pasivni izvršitelji nego itekako aktivni učesnici u artikuliranju zdravstvenih potreba na području Primorsko goranske županije.

Leonardo Bressan, dr med

Discover more from KoHOM

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading